10 способів прискорити втрату ваги без жорсткої дієти

Багато хто з нас хочуть схуднути або втримати свою вагу в межах норми. У цьому допомагають вправи і, звичайно, дієти. Ось тільки так не хочеться сидіти на жорсткій дієті, правда? Та й немає в ній потреби! Вивчіть ці прості хитрощі, застосуйте їх на практиці і вам не доведеться мучити себе суворими дієтами!

1. Підрахунок калорій

Хоча точніше буде сказати – підрахунок кілокалорій (1 кілокалорія = 1000 калорій). Для нормального функціонування організму, нам на добу необхідно отримати певний мінімум кілокалорій. Вважається, що для жінок ця норма становить 2000-2500 кілокалорій, однак все індивідуально. Якщо ви невисокі, багато сидите, мало рухаєтеся, то варто переглянути свою норму.

Купуйте ваги: підлогові і кухонні. Зважуйтеся натщесерце і записуйте свою поточну вагу кожен день. Кухонними вагами зважуйте продукти і напої, відзначаючи кількість спожитих кілокалорій. Встановіть оптимальну для себе кількість кілокалорій на добу. Їжте, що хочеться, просто не перевищуйте свою норму в кілокалоріяx.

2. Дробове харчування

Як правило, у більшості з нас триразове харчування: сніданок, обід і вечеря. Однак багато дієтологів сходяться на думці про те, що краще їсти частіше, але маленькими порціями. Так організм буде отримувати необхідне йому харчування, при цьому не буде з’являтися сильне почуття голоду, яке змушує нас переїдати.

Дробове харчування направлене на зниження спожитої кількості кілокалорій. Якщо їсти часто (але мало!), то буде легше не набивати живіт. Заведіть будильник і харчуйтеся кожні дві години, зменшіть звичні для себе порції.

3. Кава

Кава прискорює метаболізм. Здавалося б, багато людей цілими днями п’ють каву, але чому ж вага не знижується? Справа в тому, що в оптимальному варіанті слід випивати чорну каву (мелену) без цукру, вершків і молока. Ніяких смачненьких латте, моккачіно і інших вишукувань. При цьому лікарі застерігають від частих перерв на каву. Якщо ви здорові, то можна пити не більше 3 чашок кави. При захворюваннях краще проконсультуватися з лікарем.

4. Харчування окремо від інших

Дуже складно стежити за своїм раціоном, коли в будинку ціла орава рідні, а в холодильнику вічно гори смачної, але шкідливої їжі. Якщо члени вашої родини їдять недієтичні і висококалорійні продукти, спробуйте харчуватися в різний з ними час.

Вважається, що сімейні трапези допомагають згуртуватися. Але хіба це та? Дружна родина не зруйнується, якщо її члени їдять в різний час. Ось вам дійсно перевірений факт: спілкування за їжею часто стає причиною почуття голоду. Всі навколо так заразливо чвакають, пахне у них з тарілок смакотою… Спокуси одні. Поїжте спокійно поодинці.

5. Зелений чай

Напевно ви неодноразово чули про те, що зелений чай використовують при схудненні. Звичайно, одним тільки чаєм харчуватися не можна, але ввести його в своє меню варто. Він не створить неймовірного дива, не допоможе скинути 10 кіло за добу. Проте, зелений чай прискорює метаболізм, а ще чудово тонізує і наповнює енергією, не гірше кави. Це відмінний напій, адже від дієт ми нерідко слабшаємо.

6. Овочі та фрукти

Пам’ятайте про те, що в овочах і фруктах мало калорій, зате багато клітковини і корисних вітамінів. Єдиний їхній недолік в тому, що після них швидко повертається почуття голоду. Згадайте пораду про дробове харчування і їжте овочі та фрукти раз в дві години. Слід згадати про те, що при деяких хворобах заборонено вживати в їжу сирі овочі і фрукти. Оптимальний варіант – приготування на пару.

7. Малі запаси їжі

Коли в будинку багато продуктів, нам складно встояти перед спокусою влаштувати собі свято живота. Якщо у вас немає гострої необхідності робити великі запаси, то краще купувати їжу невеликими порціями. Купуйте менше хліба, цукор беріть в невеликих упаковках (так він менше витрачається). Овочі і фрукти так само не варто купувати баулами, адже вони швидко псуються.

8. Відмова від їжі перед сном

Для мене це найскладніший пункт, оскільки їжа для мене – краще снодійне. Але що ж поробиш, раз це шкідливо? Лікарі радять лягати спати не раніше, ніж через 3-4 години після останнього прийому їжі. Інакше з’їдене НЕ буде витрачено і піде в жирові відкладення. До того ж, уві сні травлення гірше.

Складіть режим дня і стежте за тим, щоб не їсти перед сном. Якщо вже зовсім не під силу, випийте на ніч склянку кефіру, йогурту або ряжанки. У них мало калорій, зате такі напої допоможуть приглушити відчуття голоду.

9. Неспішна трапеза

Жуйте ретельно, повільно, адже це покращує травлення і допомагає швидше насититися. Якщо ви зірвалися і вирішили побалувати себе шкідливою їжею, намагайтеся смакувати нею. Не з’їдайте всю пачку чіпсів за хвилину, а смакуйте кожен шматочок, занурюючись в його смак. Це дуже дієвий спосіб, який допомагає знизити кількість шкідливої їжі, при цьому отримавши від неї задоволення.

Немає потреби зводити себе з розуму відмовою від смачної їжі. Просто потрібно усвідомлювати, що жага смакових задоволень – одна з причин переїдання. Контролюйте кількість ласощів, насолоджуючись ними в малих порціях.

10. Білок

Білок (або протеїн) – будівельний матеріал для нашого організму. Крім іншого, білок допомагає нам швидше насититися. Додавайте в свої страви інгредієнти з високим вмістом білка. У їх числі: куряча грудка, сир, яйця, червона риба. Ці продукти не обернутися для вас ожирінням, а допоможуть знизити вагу. Головне – готувати їх правильно. Не додавайте до них майонез, вершкове масло замініть оливковою олією або шматочками авокадо.

Щоб настирливий апетит вам не докучав, введіть в раціон продукти, які приглушують почуття голоду. Харчуйтеся стабільно, готуйте їжу правильно, уникайте спокус. Їжте часто, але невеликими порціями, особливо, якщо вам хочеться висококалорійної їжі. Намагайтеся зменшити споживання цукру і борошняного, а якщо все ж зірветеся, просто “зганяйте” зайві калорії приємними діями: танцем, прогулянкою або ніччю кохання. 😉 Дотримуйтесь звички струнких людей, і вам ніколи не доведеться мучити себе занадто суворими дієтами. Здоров’я вам і краси!

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів