Фахівці назвали три хвороби, яких не вдасться уникнути в старості

Лікарі засмутили своєю недавньою заявою. Як виявилося, навіть якщо вести здоровий спосіб життя, все рівно, в літньому віці вас чекатимуть “старечі” хвороби. Але і їх можна спробувати уникнути.

Так медики назвали ті-3 хвороби, яких не вдасться уникнути в старості:

Проблеми зі сном

У цьому можна переконається, на власному досвіді. Так, якщо молодь любить повалятися в ліжку і поспати довше. То більшість людей в віці можуть ні з того ні з сього прокинуться о п’ятій ранку і бродити по будинку.

Це обумовлено фізіологією. З віком час відпочинку нервової системи значно скорочується через зменшення вироблення мелатоніну (так званого гормону сну), який виробляється в темний час доби.

Безсоння, якщо не займатися його лікуванням, може привести до важкої хронічної депресії

На жаль, коли мова йде про безсоння літніх, то тут необхідно підключати лікарські препарати і звертатися до фахівців. Альтернативою цілком можуть бути і різні народні засоби – настої, відвари і заспокійливі чаї.

Запори

Чим старшою стає людина, тим більше її товста кишка втрачає свою рухову функцію, що призводить до хронічних запорів.

За статистикою, проблеми з випорожненням кишечника мають 67% людей похилого віку. Систематичні проблеми з випорожненням кишечника ведуть до геморою і навіть до утворення анальної тріщини, яка потребує хірургічного лікування.

Болі в суглобах

Від болю в суглобах страждає кожна друга людина, що переступила 50-річний рубіж.

Біль в суглобах обумовлений ​​трьома серйозними змінами, які зазнає опорно-рухова система людини з віком.

Зменшується фізична активність, що тягне за собою атрофію м’язів, а при зайвій вазі навантаження на суглоби різко зростає.

Тоншають хрящі, що призводить до порушення фізіологічного ковзання кісток в суглобовій сумці, через що з’являється характерне клацання при згинанні або розгинанні кінцівок.

Значно менше організмом засвоюється кальцій, що викликає остеопороз – патологічне зниження щільності кісток, через що вони стають вкрай крихкими і часто ламаються.

Джерело

Поділись


Новини партнерів