Лікарі назвали 8 симптомів, які з’являються за місяць до інфаркту

Серцевий напад, відомий як інфаркт міокарда, є серйозною невідкладною медичною ситуацією, оскільки він може призвести до летального результату, пише Жіночий Світ.

Дані Британського кардіологічного фонду говорять про те, що в лікарні країни через це кожні п’ять хвилин надходить одна людина. Троє з десяти вмирають.

Однак існують симптоми, на які слід звернути увагу за кілька тижнів до цього і врятувати життя – втома, болі в животі, безсоння, ускладнене дихання, випадіння волосся, аритмія, надмірне потовиділення і біль у грудях.

Втома зачіпає 70% жінок і робить неможливим виконання навіть найпростіших завдань. Болі в животі, включаючи нудоту та здуття, діагностується в 50% випадків.

Безсонні ночі перед серцевим нападом зачіпають половину жінок. Вони також повідомляли про високий рівень тривоги і нестачі концентрації.

Ускладнене дихання або задишка характерна тим, що люди з усіх сил намагаються зробити глибокий вдих і отримати достатню кількість повітря в легені. Це діагностується в 40% випадків. Симптом може виникнути за 6 місяців до серцевого нападу.

Випадіння волосся може бути не тільки природною частиною старіння, а й симптомом проблеми з серцем, що пов’язаний з підвищеним рівнем кортизолу. Це зазвичай зачіпає чоловіків старше 50 років, але симптом зачіпає і жінок.

Для нашого серцебиття нормально змінюватися, однак нерегулярне серцебиття, яке триває 1-2 хвилини, може бути ознакою чогось більш серйозного. Це часто зустрічається у молодих жінок і супроводжується почуттям тривоги.

Біль в грудях зазвичай поширюється на руки, часто ліву, а також на нижню щелепу, шию, плечі або живіт.

Серцеві напади виникають, коли кровопостачання серця блокується. Однак це можна попередити, головним чином, змінивши спосіб життя. Для цього слід скинути вагу, займатися спортом, вживати збалансовану їжу, кинути палити і пити алкоголь.

Джерело

Поділись


Новини партнерів