7 перевірених способів навчитися менше їсти

Переїдання може статися через просту неуважність або усталені звички, які легко викорінити, якщо звернути на них увагу, пише Жіночий Світ.

Причина нашого переїдання часто криється не в залежності від мучного і жирного, як думають дієтологи, і навіть не в стресі, виборі неправильних інгредієнтів або загостреному почутті голоду. Як перестати переїдати ─ читайте у нашій статті.

Думайте під час їжі

Щоб навчитися їсти менше, потрібно навчитися усвідомлено підходити до того, що і як ви їсте. Уважно пережовуйте їжу, ретельно вибирайте продукти, з яких збираєтеся готувати і під час прийому їжі розкладайте вміст тарілки на інгредієнти, намагаючись зрозуміти, наскільки всі вони між собою поєднуються і чим би можна було замінити «шкідливі» продукти.

Деякі дієтологи навіть радять їсти паличками або неактивною рукою (правші – лівою, лівші – правою).

Все це робиться в першу чергу для того, щоб виробити харчову культуру, яка потім допоможе без зайвих зусиль зменшити порції, так як ви будете розуміти, які з продуктів вам дійсно потрібні, а від яких можна і відмовитися.

Обіймайтеся і цілуйтеся

Згідно з останніми дослідженнями (і ні, не британських, а швейцарських вчених) обійми і поцілунки дуже приємні і корисні для нашого організму і загального самопочуття. Вся справа в гормоні окситоцині, який виробляється під час цих ніжностей, а також відповідає за наш обмін речовин і апетит. Нормалізує перший і зменшуючи другий, окситоцин перетворює обійми в дуже корисний для фігури процес.

Їжте в компанії

Чергові дослідження в області психології і людської поведінки говорять, що жінки схильні вживати менше їжі, якщо їдять в компанії людей, які їдять малими порціями, або привабливих чоловіків. У першому випадку спрацьовує «стадний інстинкт»: ми не хочемо вибиватися з групи подібних, тому підлаштовуємось під звички. У другому випадку нам просто хочеться виглядати в очах чоловіка найкращим чином, для якого зазвичай, на нашу жіночому думку, найкраще підходять салат і склянка води, а от довгі макарони, піца або бургери, мабуть, ні.

Користуйтеся аромотерапією

Аромалампа просто зобов’язана стояти у вас на столі, за яким ви працюєте. Періодично наливайте в неї олію анісу, троянди або лаванди. Подібні запахи заспокоюють нервову систему, а значить попереджають емоційне переїдання, яке властиве нам особливо на роботі. Добре ще допомагають запахи ванілі і м’яти – вони приглушують почуття голоду.

Рухайтеся

Все як завжди впирається в фізичні навантаження. На жаль, чи на щастя, але без спорту в нашому житті нікуди. Доведено, що люди, що знаходяться постійно в русі, їдять в рази менше, ніж ті, хто постійно сидять. І справа зовсім не в тому, що перші просто не встигають пообідати, просто аеробні навантаження підвищують рівень цукру в крові, через що почуття голоду зменшується.

Їжте білкову їжу

Загальновідомий факт, що білок здатний уберегти від переїдання, а все завдяки тому, що він допомагає надовго зберегти відчуття ситості. Особливо важливо, щоб білкова їжа була на сніданок, коли нашому організму особливо потрібні сили й енергія.

Одягайтеся тепло

Наш організм витрачає величезну кількість енергії на обігрів тіла, саме тому взимку нам постійно хочеться їсти і як правило за ці холодні місяці ми поправляємося на кілограм-другий. Теплий одяг і комфортна температура в приміщеннях дозволять заощадити калорії на обігріві організму і позбавлять від необхідності заповнювати енергетичні запаси.

Джерело

Поділись


Новини партнерів