Лікарі назвали 4 дієти, які можуть нашкодити вашому організму

Напевно, кожна жінка хоча б раз у житті сиділа на дієті. Для деяких це своєрідне хобі: розшукувати нові системи харчування і випробовувати їх на собі. Для інших – це спосіб життя, коли людині здається, що вона гладшає навіть від води. Але деякі з них можуть серйозно зашкодити організму, пише Жіночий Світ.

Монодієти і голодування

Це система жорсткого обмеження в харчуванні, коли людина їсть протягом 3-7 днів один продукт. Багато хто пробував знамениті дієти: гречану, кефірну, грейпфрутову або кавунову. Передбачається, що людина, яка намагається схуднути, може втратити від трьох до семи кілограмів.

Будь-яка дієта для організму – це стрес. Ми щодня потребуємо необхідної кількості білків, жирів і вуглеводів. При монодієті або голодуванні організм, не отримуючи необхідних речовин, починає різко «скорочувати витрати»: прибирає з організму воду і м’язову масу. Вага за рахунок цього зникає, але схуднення йде неправильно, жир залишається на місці. В результаті переходу до звичного харчування підвищується апетит, кілограми швидко повертаються, і навіть з «приростами».

Коли людина голодує або сидить на монодієті, у неї помітно погіршується самопочуття, з’являється слабкість. Можуть початися проблеми зі стільцем, зі шлунково-кишковим трактом. Фахівці рекомендують перед початком такої дієти проконсультуватися з лікарем і практикувати таке харчування не частіше двох разів на рік.

Білкові дієти

Всі чули про знамениті системи харчування Дюка і Аткінса, а може, навіть читали книги цих фахівців. Основою цих дієт є білкова їжа: біле м’ясо, яйця, сир, риба. І практично виключаються вуглеводи. Ці системи користуються величезною популярністю в усьому світі, так як їх легко дотримуватися. Людина їсть в основному м’ясо, в тому числі дозволені сосиски і ковбаси. В результаті бажаючий схуднути отримує занадто багато білка, через що відбувається інтоксикація організму. Хто сидів на цих дієтах, скаржився на запах ацетону з рота, запори, перезбуджений стан. Від білкових дієт сильно страждають нирки і суглоби.

Питна дієта

Протягом місяця дозволяється їсти все в рідкому вигляді. Тобто пити протерті супи, соки, коктейлі і т. д. Цей принцип харчування серйозно порушує систему травлення і обмін речовин, стверджують фахівці. Справа в тому, що дорослій людині необхідні шматочки їжі, які будуть стимулювати перистальтику шлунку і кишечника. Крім того, при жуванні виробляється слина, яка також запускає процеси травлення. При цій дієті організм відчуває сильний стрес, через що потім відбувається більший набір ваги.

Кетодіета

Модний напрям в харчуванні – коли рекомендується їсти багато жирів: до 55% від усього раціону. Заборонені швидкі і велика частина складних вуглеводів. Таке харчування вводить організм в стрес, який починає виробляти кетонові тіла. Настає кетоз – стан, коли організм отримує енергію з жирів, а не вуглеводів. В результаті такої системи харчування у людини сильно підвищується холестерин. Вважається, що серцево-судинні недуги перебувають в прямій залежності від рівня холестерину. Крім того, вуглеводи забезпечують людину не тільки енергією, але і вітамінами, мінералами і т. д. При відмові від них знижується активність головного мозку, з’являються підвищена втома, мігрені, біль в м’язах, дратівливість і навіть погіршується зір.

Поділись


Новини партнерів