3 ознаки того, що людині потрібно терміново перевіритися на діабет

Сьогодні кожна п’ята людина, яка вважає себе здоровим, знаходиться в фазі предіабету – стану, коли ще немає діабету, але рівень цукру в крові підвищений. Пише Жіночий Світ з посиланням на newsyou

Про те, наскільки істотна в наші дні ймовірність захворіти на діабет, висловилася вчений Марина Шестакова. Вона розповіла, що за даними експрес-тестів, сьогодні майже 20 відсотків людей, впевнених у своєму здоров’ї, насправді знаходяться в стані предіабету.

Небезпека предіабету полягає в тому, що кожен другий випадок цього захворювання протягом п’яти років може конвертуватися в діабет, а саме по собі дане порушення є незалежним чинником ризику розвитку серцево-судинних проблем.

Вчений-ендокринолог пояснила, які ознаки повинні стати приводом терміново перевіритися на діабет, здавши натщесерце аналіз крові.

Такими обставинами, за словами Шестаковой, є надлишок ваги, спадкова схильність (на діабет хворіє хтось із батьків, бабусь-дідусів), а також вік після 40 років. Вона зазначила, що якщо діабет другого типу засікти на стадії предіабету, його можна вилікувати повністю.

Вчений пояснила, що діабет є одним з небагатьох захворювань, що мають предстадію, «яка повністю оборотна за допомогою немедикаментозних засобів – зміни способу життя, харчування і фізнагрузок».

Поділись


Новини партнерів