Експерти назвали 10 методів для визначення свіжості продуктів. Кілька простих правил допоможуть значно знизити ризик виникнення харчових отруєнь.
Для визначення свіжості яєць досить занурити одне в склянку, наповнену з водою. Зіпсоване спливе, тоді як свіже розгорнеться тупим боком догори. З метою перевірки вершкового масла його досить залити окропом. Натуральний продукт просто плавиться, подібно воску, маргарин – плаває шматочками. Погані ознаки, якщо масло кришиться і відрізняється безпосередньо білосніжним або надто жовтим кольором.
Як правило, виробники використовують крохмаль для збільшення густоти сметани. Щоб визначити його присутність, досить крапнути на ложку з продуктом йод. У підсумку «розбавлений» товар посиніє. Тим же способом можна перевірити молоко. При додаванні спирту в молоко, натуральний продукт почне розпадатися, а то, що розбавлене водою – ні. Натуральний сир при перевірці йодом змінить колір на оранжевий.
М’ясо важливо купувати без крові, домішок, слизу. Соки повинні бути прозорими. У той же час при невеликому тиску пальцем вм’ятина повинна швидко вирівнюватися, залишатися вона буде на несвіжому продукті.