Міф чи правда: чи можна схуднути завдяки зеленому чаю?

Кілька невеликих, але заслуговують на довіру клінічних випробувань показали, що люди із зайвою вагою, які пили зелений чай, втратили більше ваги, ніж ті, хто не пив.

Сам по собі він не спалює зайві кілограми, а допомагає рухатися в потрібному напрямку і трохи прискорює схуднення. Якщо говорити про конкретні цифри, то любителі зеленого чаю в середньому втрачали на 600 грамів більше, ніж ті, хто пив воду.

Інше дослідження показало, що ті, хто правильно харчувався і займався спортом дві години на тиждень, а також вживав напій з корисними компонентами зеленого чаю – катехінами, втратили більше абдомінального жиру (область живота), ніж ті, хто катехіни не отримував.

Чому це може спрацювати?

Ймовірно, катехіни заважають переварюванню і відкладання в організмі вуглеводів, вважають вчені. З іншого боку, зелений чай впливає на мікрофлору кишечника, і ці зміни допомагають втрачати вагу.

Але зелений чай знаменитий не тільки цим ефектом. Є дані про те, що він допомагає в профілактиці деяких видів раку, корисний для серця і імунітету.

Щоб його корисний вплив був максимальним, пийте зелений чай без цукру, і не сподівайтеся, що одна чашка в день вилікує вас відразу від усього!

Поділись


Новини партнерів