Фахівці розповіли про приховані ознаки тромбу

Не варто ігнорувати будь-які симптоми, інакше це може привести до серйозних проблем зі здоров’ям.

Ознаки тромбозу теж не можна залишати без уваги. Тим більше, що це захворювання може виникнути у кожного з нас і в найнесподіваніший момент. Фахівці пояснили, на які чинники слід звернути уваги в першу чергу.

Насамперед потрібно уважно стежити за своїм зовнішнім виглядом, з нездорових проявів варто виділити набряклість, болючість і зміна кольору шкіри. Як правило, навіть легкий дотик до такого набряку викликає якийсь дискомфорт. Причиною тому по всій видимості може бути тромб.

Хворобливі відчуття в ногах також є небезпечною ознакою. Справа в тому, що біль від судом проходить через кілька хвилин, а гострі хворобливі відчуття при тромбозі можуть тривати протягом декількох годин.

Теж саме стосується кашлю, задишки без причини і біль в грудях – це можуть бути  явні симптоми тромбоемболії легеневої артерії або інших хворобах легких. У будь-якому випадку для точного діагнозу краще звернутися до лікаря.

Сильний головний біль може говорити про локалізацію тромбу в судинах мозку, особливо якщо він не припиняється навіть після прийому знеболюючих препаратів.

Тому при виявленні будь-яких з цих ознак негайно йдіть до фахівця.

Джерело

Поділись


Новини партнерів