Медики назвали фрукт, який допоможе очистити судини

Яблука – мабуть, найпоширеніший дієтичний продукт. Вони доступні в будь-який час року, а середніх розмірів яблуко містить близько 40-50 калорій (зелене і того менше).

Незважаючи на це, «сидіти» лише на яблуках лікарі не рекомендують і настійно радять в принципі не захоплюватися монодієтами. Використовувати ж яблука як основу для розвантажувальних днів можна, тим більше, ці фрукти неймовірно корисні.

Найцінніші властивості яблук:

Нормалізують роботу шлунково-кишкового тракту. Яблука на 80% складаються з води, але решта 20% містять клітковину, яка покращує травлення і зменшує ймовірність появи кишкових розладів (в тому числі, їх зворотного боку – запорів).

Знижують холестерин. Його надлишок призводить до утворення бляшок, а значить, порушення кровотоку в сонних артеріях, що рано чи пізно загрожує інсультом. Серцевий напад, ішемічна хвороба серця, інфаркт міокарда, стенокардія та багато інших хвороб також можуть виникнути на тлі підвищеного рівня холестерину. У яблуках міститься пектин, який допомагає виводити з організму надлишки холестерину, знижуючи ймовірність закупорки судин і зменшуючи ймовірність серцевого нападу.

Захищають від пухлин. Звичайно, панацеєю від онкології яблука назвати не можна, але флавоніди і поліфеноли що містяться в них, дійсно володіють протипухлинним ефектом: вони пов’язують небезпечні вільні радикали, одну з головних причин неконтрольованих клітинних змін.

Джерело

Поділись


Новини партнерів