Чому виникають набряки: дієтолог назвала чотири популярні причини

Прокидаючись вранці, можна відчути набряклість обличчя або тіла і це дуже неприємно. Перше, що ви повинні зробити, щоб прибрати це відчуття, відмовтеся від дуже ситної вечері і спиртного ввечері. Раніше ми вже з’ясовували, ніж вечеряти, щоб не товстіти. Якщо і це вам не допомагає, тоді терапевт і дієтолог Тіана Фіалкова рекомендує виключити чотири важливі причини виникнення набряків.

В Instagram вона розібрала деякі медичні причини набряклості, коли харчові звички в системі вже налагоджені, а набряклість і одутлість вранці на обличчі й тілі все одно зберігається.

1. Дефіцит магнію

Якщо жінці не вистачає Mg, то організм починає затримувати воду. Особливо явно цей процес проявляється в період ПМС, коли гормон альдостерон (регулює водно-сольовий обмін) особливо активно затримує воду і призводить до надмірних втрат Мg.

2. Дефіцит йоду

Набряклість особливо виражена вранці на обличчі і повіках, але має дифузний характер – все тіло буде пастозне. При вираженому дефіциті йоду тотальна набряклість може не йти до кінця упродовж дня. Після заповнення дефіциту пацієнти зазвичай відзначають, як “зменшилося” в обсягах обличчя, пішла ранкова набряклість і більше “не закисають” вранці очі.

3. Хронічні закрепи

Вони порушують системний лімфодренаж в організмі і можуть давати ранкові набряки / набряклість (яка може зберігатися до обіду), затримку ваги.

4. Хронічний застій жовчі

Вона дає найчастіше набряклість вік, часто приєднується алергічного характеру набряклість, свербіж повік вранці.

“Зрозуміло, це не всі причини виникнення набряків на обличчі / тілі, але я досить часто зустрічаю їх в комплексі у своїх пацієнтів. А якщо додати до всього ще й пізню вечерю, вуглеводи на ніч, адинамію (системний лімфостаз), недосипання (високий кортизол) то ви отримати коктейль з причин вашої набряклості і “вічно” зайвих 5 кг”, – підсумувала Фіалкова.

Порада: для початку припиніть їсти на ніч вуглеводи і вживати алкоголь, почніть висипатися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів