Професор пояснив, чому не треба лікувати ГРВІ 

Експерт Всесвітньої організації охорони здоров’я, професор Національного медичного дослідницького центру здоров’я дітей Володимир Таточенко пояснив, чому не варто при застуді давати дитині звичні ліки.

«Дитина хворіє на ГРВІ до шести разів на рік. Застуди не потрібно боятися. Прийміть це: діти повинні хворіти і заробляти імунітет», – зазначив фахівець, додавши, що в такій ситуації достатньо мінімальних втручань.

Так, жарознижуючі допоможуть знизити температуру, але тривалість лихоманки не скоротять, пояснив Володимир Таточенко.

Він уточнив, що немає ніяких противірусних ліків. Є протигрипозні, які потрібно приймати в перші 48 годин від початку перших симптомів грипу. Пізніше – марно.

«Ті ж інтерфероногени у дітей старше семи років можуть скоротити період лихоманки менше ніж на один день. Потрібно труїти дитину через це? Відхаркувальні засоби теж в більшості випадків приймати не варто.

Краплі в ніс варто застосовувати в разі потреби – скажімо, на ніч, щоб дитина заснула, але не 3-4 рази на день. А краще промивати ніс фізіологічним розчином. При великій температурі можна використовувати парацетамол та ібупрофен. Але не для того, щоб температура стала 36,6. Впала до 38 – добре. Антибіотики потрібні, якщо є стрептококова інфекція », – пояснив професор.

Полегшити стан допоможуть домашні засоби – чаї з малиною, морси, молоко з медом.

Джерело

Поділись


Новини партнерів