Фахівці пояснили, як врятуватися від мігрені

Фізіологи стверджують, що осінь для людей, які страждають головними болями, найскладніший сезон. Саме в цей час голова болить особливо часто. У цій статті ми розповімо вам, що з цим можна зробити.

Осінь – перехідний період, коли світловий день скорочується, температура знижується, сонця практично немає, вологість зростає, атмосферний тиск коливається. Вдень температура може підвищуватися до 10-16 градусів тепла, а вночі бувають заморозки. Ці перепади сильно позначаються на тих, хто страждає від головних болів. У деяких напади можуть тривати до п’яти днів, з перепочинками в кілька годин. Найбільше від цих перепадів страждають люди у віці, чий організм не так легко адаптується до погодних перепадів.

Люди, які страждають на мігрень, знають, що якщо біль купірувати на самому початку, то можна уникнути багатьох неприємних відчуттів. Існують так звані провісники болю, які необхідно помічати. З’являється несподівана тяга до солодкого або солоного, підкочують напади позіхання, знижується працездатність, людина стає дратівливою і болісно реагує не тільки на неприємності, але і на звуки, яскраве світло і запахи. Перед мігренню можуть німіти руки або по ним бігають мурашки, у деяких з’являється «сліпа» пляма перед очима, а з боків світлові ефекти.

Крім погоди головний біль можуть спровокувати алкоголь і тютюн, стрес, запахи, їжа (особливо м’ясо і ковбаса), голод, нерегулярний питний режим, дефіцит сну і денний сон.

Полегшити страждання можна і без лікарських препаратів. Якщо біль пульсуючий, то можна зробити холодний компрес: просто прикласти пакет з льодом до чола. Або намочити рушник у крижаній воді і прикласти до скронь, по мірі нагрівання знову охолоджувати тканину у воді. Якщо біль нестримний, потрібно робити теплий компрес. Для цього потрібно налити гарячу воду в грілку або пляшку і прикласти позаду в області шиї. Можна прийняти душ або просто помити голову.

На руці між великим і вказівним пальцем в м’яких тканинах знаходяться нерви, які відповідають за кровоносні судини голови. При болях цю частину потрібно масажувати. Також допомагає полегшити біль акуратний масаж перенісся.

Може допомогти впоратися з болем ромашковий чай. В термосі склянкою окропу залити столову ложку суцвіть, додати м’яту за смаком і лимон. Настояти півгодини. Пити з медом.

Допомагає і дихальна гімнастика, яка заспокоює при стресі і полегшує біль. Потрібно вдихати через ніс на чотири рахунки, і видихати через ніс на чотири рахунки. Поступово можна збільшувати рахунок до шести і восьми.

Якщо головний біль тільки починається, потрібно відразу випити склянку води. А потім випити ще одну склянку невеликими ковтками протягом деякого часу. Біль має вщухнути.

Допомагає імбир. З ним можна пити чай, попередньо настоявши корінь близько десяти хвилин, або вдихати. Нагріти воду, порізати в неї шматочки імбиру і зробити інгаляцію.

Джерело

Поділись


Новини партнерів