Діабет: 10 продуктів, які забезпечують стабільний рівень цукру в крові

Від води і яблук до волоського горіха: цілий ряд продуктів роблять позитивний вплив на рівень цукру в крові, і тому вони особливо підходять для діабетиків.

Волоські горіхи. Жменька волоських горіхів в день може знизити кількість шкідливого холестерину ЛПНЩ в крові. Насичені корисними жирами, які довго перетравлюються, ці горіхи також стабілізують цукор в крові.

Яблука. Пектин (тип харчових волокон), що міститься в яблуках сприяє тому, що організм краще регулює рівень цукру в крові.

Чорниця. Періодичне вживання жмені ягід чорниці діє як ліки: фітохімічні речовини флавоноїди, що містяться в ній, знижують рівень запалення, з яким пов’язаний розвиток діабету.

Овес. Є багато вагомих причин, щоб почати свій день з вівсяної каші. Одна з них: підвищення рівня цукру в крові після споживання вівса відбувається повільно і рівномірно – ідеально для діабетиків.

Ревінь. Майже не містить цукру і вуглеводів. В результаті рівень цукру в крові після ревеню залишається практично постійним. Але при каменях в нирках від нього потрібно відмовитися.

Бамія. Її зелені стручки теж добре стабілізують рівень глюкози в крові.

Бобові культури. Горох, квасоля, сочевиця містять багато клітковини, яка не дає підвищуватися рівню цукру в крові після їжі.

Булгур. Крупа має аналогічний бобовим ефект.

Топінамбур. Містить клітковину інулін, завдяки якій довго насичує і в той же час забезпечує стабільний рівень цукру в крові. Крім того, регулярне споживання топінамбура запобігає надлишковій вазі.

Чай і вода. Ідеальні напої для діабетиків тому, що вони не впливають або майже не впливають на рівень цукру в крові.

Джерело

Поділись


Новини партнерів