Медики розповіли про користь морської капусти для серця

Вчені довели прямий взаємозв’язок між вживанням ламінарії і виникненням серцево-судинних захворювань.

Повідомляється, що японські вчені провели унікальний багаторічний експеримент, який підтвердив позитивний вплив на серце і судини речовин у морській капусті..

Так, японські дослідники провели 20-річний експеримент, в якому брали участь 86 000 чоловік. Вік випробуваних був від 40 до 69 років, а географічне розташування – вся територія Японії.

Експерти перевіряли протягом багатьох років стан здоров’я пацієнтів, які систематично вживали в їжу морську капусту, а також тих, хто не їв взагалі ламінарію.

Вчені прийшли до висновку, що в складі морської капусти є білки і волокна, які покращують обмін речовин. Клітковина в ламінарії покращує ліпідний обмін, а білки знижують артеріальний тиск.

Крім того, вчені підтвердили цифрами теорію про те, що вживання морської капусти знижує ризик серцево-судинних захворювань. Так, серед усіх учасників експерименту тільки у менш 2% людей виявили ішемічну хворобу серця.

Крім того, позитивний ефект від морської капусти продиктований, на думку вчених, не так її кількістю, скільки систематичністю вживання. Вважається, що малі дози ламінарії, які людина вживає в їжу щодня, здатні запобігти хворобам серця краще, ніж нерегулярне вживання ламінарії в великих кількостях.

Таким чином, фахівці рекомендують їсти морську капусту потроху, але щодня. Це дозволить значно знизити ризик серцево-судинних захворювань.

Джерело

Поділись


Новини партнерів