Лікарі назвали головну користь винограду

У кісточках винограду містяться вітаміни А, Е і К, а також природні олії. Всі ці речовини сприяють зміцненню клітин і надають омолоджуючий ефект. Однак ягоди варто їсти разом з кісточками, тоді вони принесуть більше користі.

Крім цього, у винограді міститься речовина з групи рослинних естрогенів ресвератол. Вона знижує рівень холестерину в крові і запальні процеси в судинах. Також у винограді присутні важливі фенольні сполуки: кавова кислота, кверцетин і мірецетін. Згідно з деякими дослідженнями, вони захищають організм від розвитку раку.

При цьому виноград чудово діє на всі органи. Так, клітковина допомагає травленню, а мінерали, що містяться в ягодах добре впливають на нервову систему. Оптимальною нормою лікарі назвали від 150 до 250 грамів в день. Лікарі радять вибирати більш темні ягоди, так як в них більше антиоксидантів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів