Від застуди до раку простати: 7 корисних властивостей імбиру

Зазвичай про імбир згадують, коли мова йде про боротьбу з застудними інфекціями. Але його пряні бульби здатні не тільки прискорювати одужання при ГРВІ. Фахівці розповіли про інші корисні властивості імбиру.

Захищає від холоду дихальні шляхи. Ефірні олії імбиру мають зігріваючий ефект і пом’якшують дію холодного повітря на дихальні шляхи, захищають від запалення носових пазух, глотки або бронхів.

Допомагає при застуді. Імбир дійсно ефективно використовувати в якості першої допомоги, коли приходить застуда. Наріжте невеликий шматочок імбиру на тонкі скибочки, залийте гарячою водою і дайте настоятися. Його вживання пригнічує активність ферментів, що підсилюють розвиток запалення, а також стимулює кровопостачання слизових оболонок, завдяки чому посилюються захисні реакції організму.

Сприяє схудненню. Щоденне пиття імбирного чаю або імбирної води стимулює спалювання жиру. Особливо ефективно діють такі напої, якщо вживати їх замість ранкової кави, дають пораду експерти.

Знімає біль при артрозі. За даними дослідження, опублікованими в журналі «Артрит і ревматизм», активні інгредієнти імбиру знімають запальні процеси і біль при наявності артритних симптомів.

Оздоровлює шлунок. Імбир давно довів свою ефективність щодо проблем зі шлунком і травленням – чашка імбирного чаю може заспокоювати шлунок, знімати спазми. Крім того, отримані вченими в останні роки дані дозволяють вважати імбир «вбивцею» небезпечного шлункового мікроба Helicobacter pylori, інфікування яким сприяє розвитку виразки і раку шлунка.

Допомагає від нудоти. Імбир може допомогти при закачуванні під час поїздок і подорожей. Також завдяки своїй властивості знімати нудоту імбир допомагає раковим пацієнтам краще проходити хіміотерапію.

Корисний при еректильній дисфункції. Ще в давнину імбир рекомендувався чоловікам, які зіткнулися з імпотенцією. Якщо є проблеми з потенцією і здатністю до ерекції, лікувальний ефект може давати пиття імбирної води з яйцем і медом. Також дослідження показали, що імбир здатний сповільнювати зростання раку простати.

Джерело

Поділись


Новини партнерів