Дієтологи назвали найновішу методику, як скинути зайву вагу

Slim young woman measuring her thin waist with a tape measure, close up

Науковці навчилися “змушувати” організм худнути, вводячи ботокс (ботулінічний токсин) у блукаючий нерв, що йде від мозку до черевної порожнини.

Це призводить до часткового паралічу м’язів шлунку та впливає на апетит і швидкість проходження їжі через травний тракт.

Щоправда поки що цей метод випробували лише на пацюках. Гризуни, яким вводили ботокс, втрачали 20-30% ваги.

Результати досвіду науковці оцінюють як надихаючі і розраховують на можливість проведення випробувань нової технології на людях. За словами дослідників, дана методика достовірно призводить до скорочення швидкості руху їжі по шлунку, що продовжує почуття ситості і сприяє зменшенню кількості споживаної їжі в цілому.

Проте боток с якості стимуляції схуднення вимагає масштабного медичного обстеження пацієнта, щоб уникнути можливих побічних ефектів, серед яких труднощі з мовою, ковтанням і диханням.

Втім, автори методики переконані, що ботокс може стати альтернативою дорогим і небезпечним операціям зі зменшення шлунку при лікуванні патологічного ожиріння. Зараз автори експерименту чекають дозволу ради з етики Норвезької медичної асоціації для проведення випробувань нової методики на людях.

Джерело

Поділись


Новини партнерів