Як вберегтися від осінніх хвороб: корисні поради лікарів

Через різку зміну погоди погіршується настрій і стан здоров’я. Тільки за останній тиждень перепад температури був від 1 до 17 градусів. У цей період дуже легко захворіти, а щоб уберегтися і не зійти з дистанції, важливо виконувати головні рекомендації лікарів.

Так, за їхніми словами, під час перепаду температури найбільш уразливі люди з хронічними захворюваннями серцево-судинними та шлунково-кишкового тракту. Їм лікарі радять не забувати приймати ліки і регулярно приходити на консультацію.

А щоб не підхопити вірусні захворювання, потрібно провітрювати приміщення і не перегріватися. До того ж, вже можна починати робити щеплення проти грипу.

Різка зміна погоди супроводжується перепадами атмосферного тиску, що може призвести навіть до гіпертонічного кризу, інфаркту та інсульту.

Тому лікарі радять зменшити фізичні та розумові навантаження, а також більше відпочивати і гуляти на свіжому повітрі.

Якщо гіпертонічний криз вже настав, ні в якому разі не можна збільшувати дозу ліків, щоб знизити тиск. Для цього є спеціальні препарати.

Разом із тим, загострити захворювання може і зміна харчування, каже кардіолог. Тому потрібно стежити за раціоном. І пити трав’яні чаї з м’яти та ромашки. А якщо дуже болить голова, тоді можна зробити масаж і прийняти знеболюючий або заспокійливий засіб.

Джерело

Поділись


Новини партнерів