Фахівці назвали 5 повсякденних звичок, які знижують ризик раку

Звичайно, найбільш правильним буде якомога більш регулярно проходити медичні обстеження. Однак і спосіб життя грає дуже велике значення в справі захисту від раку.

Вагові вправи. Існує незліченна кількість причин регулярно відвідувати спортзал, і особливо корисні вагові вправи, як показало недавнє дослідження. Його автори з’ясували, що любителі практикуватися з гантелями і штангою на 25% рідше стикаються з раком кишечника і нирок. А все тому, що вагові вправи відновлюють баланс між інсуліном і глюкозою.

Цибуля і часник. Вживання цих овочів не тільки робить деякі страви більш приємними на смак, але і запобігає ймовірності виникнення пухлин, як довели вчені з Університету Пуерто-Ріко. Наприклад, ризик раку грудей можна зменшити на 67%.

Більше води. Вода вимиває з нашого організму токсини, а саме вони є тими самими агентами, що провокують пухлини. Вживання води – відмінна профілактика раку, а також додатковий захист від артеріального тиску.

Ранні вечері. Відразу кілька досліджень довели, що якщо у людей, які приймали їжу не менше ніж за дві години до сну, на 20% знижується ризик пухлин грудей і передміхурової залози. А все тому, що непереварена їжа порушує циркадні ритми.

Сонцезахисні креми. Найбільш очевидний захист від підступних пухлин шкіри. Особливо небезпечна злоякісна меланома, найчастіше призводить до смерті.

Джерело

Поділись


Новини партнерів