Вчені назвали причину підвищеної тяги до солодкого

Співробітники Університету штату Мічиган в США знайшли ще одну причину підвищеної тяги до солодкого. В ході дослідження вчені провели експеримент, учасниками якого стали кілька десятків добровольців.

Фахівці виявили, що на хворобливу тягу до солодких страв впливає хронічне безсоння і погана якість сну. У свою чергу достатній відпочинок надає протилежний вплив на організм. Як з’ясувалося в ході проведеного експерименту, добровольці, які спали недостатню кількість годин, вживали більше цукру. При цьому у жінок, що страждали від недосипання, тяга до солодкого зростала на 15%. Як пояснили вчені, безсоння впливає на так званий «центр винагороди» в мозку і збільшує вироблення гормону кортизолу, що впливає на багато процесів в організмі. Надлишок цієї речовини особливо небезпечний для жінок, оскільки сприяє підвищенню цукру в крові і прискорює процеси старіння шкірних покривів.

Крім цього американським фахівцям вдалося довести, що високий рівень кортизолу може привести до збільшення маси тіла, прищів, сильної втоми і гіпертонії. Описуючи результати проведеного дослідження, автори вказали на аналогічну роботу вчених з Японії, які прийшли до висновку, що нестача сну може також спровокувати підвищене вживання жирної їжі.

Джерело

Поділись


Новини партнерів