6 шкідливих для здоров’я звичок, які чомусь вважаються корисними

За словами лікарів, багато звичок, які по суті шкодять здоров’ю, закріпилися в народній свідомості як корисні. Вони попереджають: навіть в здорових на перших погляд звичках ховаються підводні камені.

Використання сонцезахисного крему. Косметологи і дерматологи не втомлюються повторювати, що для захисту від ультрафіолету важливо регулярно використовувати відповідні креми. Але вся справа в тому, яким саме кремом користуватися. На початку року фахівці Головного санітарного управління з контролю над продуктами харчування і медикаментами в США провели аналіз складу сонцезахисних кремів, який показав, що лише два з 16 основних інгредієнтів в них дійсно безпечні для людини – це оксид цинку і діоксид титану. Ще два інгредієнта (РАВА і триетаноламін саліцилат) були визнані експертами небезпечними, а щодо 12 інших фахівці попросили провести термінові дослідження.

Розвантажувальні дні. На думку фахівців, вдаватися до розвантажувальних днів є сенс тільки при отруєнні, оскільки в цьому випадку організму важливо максимально швидко вивести токсини. Для здорових людей розвантажувальні дні або даремні, або шкідливі. Різке скорочення калорій і недоотримання важливих поживних речовин можуть послабити імунітет.

Склянка води перед їжею. Цей простий спосіб часто рекомендується для захисту від переїдання і збереження стрункої фігури – перед їжею слід випивати склянку води. Але медики попереджають, що якщо перед прийомом їжі пити холодну воду, це може зашкодити процесу травлення, знизити його активність. Якщо і пити перед їжею воду, то тільки дуже теплу, або випити чашку помірно гарячого чаю.

Щоденний спорт. Фізична активність необхідна, але навіть в заняттях спортом повинна бути помірність. Постійні навантаження шкідливі тим, що в буквальному сенсі зношують організм. Людське тіло влаштоване таким чином, що після інтенсивних навантажень йому потрібен період відпочинку для відновлення.

Використання антибактеріальних гелів. Звичайно, восени з погіршенням погоди краще постаратися забезпечити собі якомога більш надійний захист від вірусів. Але вчені вказують на те, що стерильність може негативно позначитися на здоров’ї – імунітет при цьому позбавляється можливості боротися з ворожим зовнішнім середовищем. Крім того, постійне використання антибактеріального гелю старить шкіру рук.

Рівна спина. Думаєте, що сидіти з ідеально прямою спиною правильно і корисно? Помиляєтеся. Необхідність тримати поставу у сидячої людини викликає надмірне напруження м’язів спини і шкодить хребту. Якщо доводиться багато часу проводити сидячи, краще знайти ортопедичний стілець, який буде підтримувати спину.

Джерело

Поділись


Новини партнерів