Фахівці назвали дієту, яка допомагає пацієнтам з ревматоїдним артритом

Рослинна дієта допомагає в лікуванні ревматоїдного артриту, як показало дослідження.

Якщо вірити американським ученим, перехід на рослинну дієту зменшує набряклість суглобів і біль у жертв ревматоїдного артриту. Це викликане запаленнями аутоімунне захворювання суглобів, від якого страждає близько 1% жителів нашої планети. Причинами ревматоїдного артриту можуть бути як спадковість, так і зовнішні чинники. До останніх відносять погане харчування, порушення мікробіому кишечника і часті інфекції.

Масштабний метааналіз клінічних досліджень показав, що дієта, яка складається переважно з рослинних продуктів, зменшує симптоми ревматоїдного артриту істотно і послідовно. Два місяці, проведені на рослинній дієті, вже знижували рівень запальних процесів в організмі пацієнтів з артритом. Це продемонстрували аналізи крові на предмет наявності таких маркерів запалень, як C-реактивні білки і фактори некрозу пухлин.

Крім того, дослідження показало, що рослинне харчування позитивно впливає на формування здорового мікробіому кишечника, збільшуючи кількість певних потрібних бактерій. А їх рівень, як правило, у жертв ревматоїдного артриту знижується. Зміна цієї ситуації також призводить до зменшення симптомів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів