Фахівці розповіли, як змусити тіло активніше спалювати жир після 40 років

В організмі після 40 років природним чином сповільнюється метаболізм, через що тіло починає накопичувати більше жиру. Зарубіжні медики розповіли, як змусити організм в цьому віці спалювати більше жиру.

За словами експертів в публікації видання Telegraph, налаштувати активний процес спалювання жирів в середньому віці допомагають шість правил.

1. Прагнути до якісного сну. Фахівці радять спати вночі мінімум 7 годин і не тримати в спальні гаджети, а також увімкнені світильники.

«Крім того, що сон поганої якості провокує збільшення ваги, він також сприяє розвитку депресії, захворювань серця, діабету і багатьох інших проблем зі здоров’ям», – констатували лікарі.

2. Вживати здорові жири. Тим, хто хоче зберегти струнку фігуру після 40 років, рекомендовано регулярно їсти горіхи, насіння, авокадо, оливкову олію.

3. Їсти більше овочів, зелені, а також фруктів і ягід з низьким вмістом цукру. Зокрема, експерти вказують на шпинат, капусту, солодкий перець, помідори, кабачки, малину, чорницю.

4. Звести до мінімуму кількість рафінованих вуглеводів. Перш за все, потрібно контролювати споживання алкоголю і кондитерських виробів промислового виробництва.

5. Практикувати інтервальне харчування. Така система має на увазі вживання денної норми калорій протягом 8 годин за добу – інші 16 годин слід утримуватися від споживання їжі.

6. Бути фізично активним. Фахівці пояснюють, що фізичні вправи роблять клітини і м’язи більш чутливими до інсуліну, що дуже важливо для підтримки нормальної ваги без набору жирової маси.

Джерело

Поділись


Новини партнерів