5 змін з тілом, які вимагають термінового звернення до лікаря

Організм завжди подає сигнали, коли в ньому виникають порушення. Але часом зміни, які проявляються зовні, ігноруються, так як здаються не дуже істотними, щоб можна було турбуватися. І дарма!

Лікарі розповіли, за яких змін з тілом потрібно не відкладаючи часу звертатися до лікаря.

Слабкість в руках і ногах. Відчуття слабкості або оніміння в кінцівках може бути ознакою інсульту – особливо, якщо виникає з одного боку тіла. Іншими сигналами інсульту є втрата рівноваги або запаморочення, різке погіршення зору, втрата почуття орієнтації, осмислення того, що відбувається.

При таких симптомах необхідно обов’язково звертатися за медичною допомогою і як можна швидше. Якщо протягом 4,5 годин після їх виникнення отримати потрібні лікарські препарати, це суттєво знизить ймовірність втрати працездатності.

Біль в гомілці. Він може вказувати на наявність тромбу в нозі. У разі утворення тромбу слабкість або біль в гомілці може особливо виразно відчуватися після тренування або фізичного навантаження. Якщо при цьому мають місце почервоніння шкірного покриву і відчуття печіння, а гомілка опухла, – звертайтеся до лікарів якомога швидше.

Підвищена температура. Навіть якщо температура підвищується до субфебрильних значень, але тримається при цьому протягом тривалого часу, – це тривожний знак. Причини у такої зміни можуть бути різні: наприклад, менінгіт, хронічні інфекції, ракові захворювання, зокрема лімфома.

Судоми в ногах. Багато хто знає про судоми не з чуток. Багатьом відомо, що викликати їх може дефіцит мінералів в організмі – магнію, калію. Але все ж при появі судом краще не гадати про їх причини, а відвідати лікаря. Таким симптомом можуть заявляти про себе серцеві патології, проблеми з венами і гормонами, тромбоз.

Зайве волосся. Приблизно кожна двадцята жінка стикається з гірсутизмом – надмірною кількістю волосся на тілі за чоловічим типом, коли зайві волоски з’являються над верхньою губою, на підборідді, спині, грудях. Такий ріст волосся обумовлений підвищеним виробленням чоловічих статевих гормонів (андрогенів) або надчутливістю волосяних цибулин до цих гормонів. Така зміна в гормональному балансі може бути спровокована, крім іншого, небезпечними порушеннями: серед таких лікарі називають рак легенів, пухлина гіпофіза, цукровий діабет, гіпотеріоз (знижена функція щитовидної залози), хвороби надниркових залоз, кісти в яєчниках.

Джерело

Поділись


Новини партнерів