Помідори можуть зруйнувати здоров’я

Відомий кардіолог Стівен Гандріх стверджує в своїй книзі “Парадокс рослин”, що вживання помідорів може згубно впливати на здоров’я людини.

За словами вченого, томати здатні викликати руйнування в клітинах організму. Ми звикли чути, що включення в раціон помідорів позитивно впливає на людський організм і служить профілактикою раку. Відомо, що в томатах міститься речовина лікопен, яка не виробляється в організмі і може бути отримана тільки з зовнішніх джерел, зазвичай з їжі. Лікопен відомий своєю властивістю запобігати процеси, що ведуть до виникнення ракових пухлин.

Вчений-кардіолог Стівен Гандріх зазначає, що крім лікопену в помідорах містяться лектини – різновид білків, які виробляються рослинами для свого захисту від шкідників. Томати небезпечні для людини як раз через лектинів, стверджує дослідник.

За його словами, потрапляючи в організм людини, ці речовини активізують механізми, що ведуть до запальних процесів, з якими пов’язаний розвиток багатьох небезпечних захворювань.

“Лектини атакують клітини. Вони здатні знищувати не тільки шкідливі програми в клітинах, а й виробляють руйнування в абсолютно здорових”, – заявляє дослідник.

Стівен Гандріх стверджує, що з цієї причини вживання томатів може призводити до ослаблення мозкової діяльності, появі шкірного висипу, синдрому хронічної втоми, облисіння. Він переконаний: від томатів краще відмовитися.

Джерело

Поділись


Новини партнерів