Фахівці назвали десять кращих джерел протеїну

Якщо ви займаєтеся спортом, то напевно знаєте, що протеїн важливий для здоров’я і міцної м’язової маси. По суті, протеїн – це високоякісний білок. Він бере участь в будівництві клітин і формуванні м’язів, робить останні пружними і еластичними, нормалізує метаболізм, надовго заряджає енергією.

На практиці протеїн важливий не тільки для спортсменів. Ця речовина має бути присутньою в раціоні будь-якої людини. Зовсім скоро ви побачите, як стан вашого організму зміниться в кращу сторону.

У цій статті ми поділимося десятьма важливими джерелами протеїну, на які варто звернути увагу, якщо вам важливе ваше тіло.

Яйця

Яйця – джерело якісного білка, який з легкістю засвоюється організмом людини. У яйцях також міститься велика кількість цінних амінокислот, які просто необхідні організму для нормальної життєдіяльності.

Яловичина

Ще один рекордсмен за вмістом поживного тваринного білка – яловичина. У продукті присутньо досить багато протеїну, що робить його незамінним для будь-якої людини незалежно від того, займається вона спортом чи ні. Яловичина зміцнює імунітет і нормалізує обмін речовин, а ще надовго заряджає бадьорістю і енергією. Це ідеальний варіант для ситного обіду.

Курка

Курка особливо популярна серед спортсменів. Її можна готувати як на обід, так і на вечерю. У птиці міститься дуже багато білка, але при цьому вона засвоюється краще, ніж м’ясо. Головна умова – правильно готуйте курку: варіть або запікайте. Така їжа принесе вашому організму тільки користь.

Горіхи

Якщо ви хочете додати в свій раціон більше білка, то зверніть увагу на горіхи. Мало хто знає, але в їх складі присутньо досить багато протеїну. Це відмінний варіант перекусу в дусі правильного харчування. Тільки при цьому важливо пам’ятати, що горіхи калорійні: обмежтеся невеликою жменею на добу.

Тунець

Тунець – прекрасне джерело білка. У ньому міститься 24% цієї корисної речовини. При цьому він засвоюється ще краще, ніж білок з курки або м’яса. А ще в тунці міститься важлива амінокислота під назвою «метіонін». З тунця можна приготувати дивовижні основні страви, закуски і салати.

Консервована риба

Ще одне маловідоме джерело білка – консервована риба. У консервах, незважаючи на всі промислові процеси, зберігається велика частина поживних речовин, в тому числі протеїн. Очевидний плюс: консерви немає необхідності готувати, а значить, можна просто і швидко відновити сили і наситити м’язи поживними речовинами.

Сир

Сир – цінне джерело молочного білка. Важливо лише знати, що він складніше засвоюється, ніж яєчний або курячий білок. Серед молочної продукції сир лідирує за вмістом білка і насичує організм всіма необхідними амінокислотами. За годину до тренування з’їжте сир з жменею ягід або з бананом. Такий перекус стабілізує рівень цукру в крові і зарядить енергією.

Грецький йогурт

Грецький йогурт набагато корисніший і більш поживний як звичайні йогурти з солодкими добавками. У 100 грамах грецького йогурту міститься приблизно 16 грамів білка. У цьому продукті зовсім немає цукру, якщо вибирати правильні варіанти. А ще в ньому містяться біфідобактерії, які нормалізують роботу шлунку і кишечника.

Кіноа

Кіноа – популярний Суперфуд, який відомий своїм багатим складом. Людству кіноа відома ще з давніх часів. Для інків ця крупа була «золотим зерном», одним з трьох головних джерел їжі. У кіноа міститься велика кількість білків і амінокислот, а також вуглеводи, жир, клітковина, мінерали і вітаміни групи В.

Порошковий протеїн

Якщо ви відчуваєте, що у вашому раціоні бракує протеїну, то варто звернути увагу на порошковий протеїн. Це відмінна добавка для спортсменів і тих, хто стежить за здоровим способом життя. Порошковий протеїн можна додавати в напої – наприклад, в смузі, а також в корисні десерти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів