Дивовижні властивості звичайного желатину

Желатин, на основі якого готують мармелад і холодець, володіє цілим спектром корисних для організму властивостей. Фахівці розповіли, чому слід почати вживати желатин вже зараз.

Не хочете хворіти восени? додайте в свій раціон страви з желатином. Вчені стверджують, що його споживання ефективно зміцнює імунну систему. Здатність желатину посилювати імунітет пов’язана з його дією на кишечник. Завдяки желатину по кишечнику легше переміщаються переварені маси, при цьому посилюється їх сорбація токсинів, що оздоровлює кишечник, від стану якого як раз і залежать захисні властивості організму.

Желатин містить в собі амінокислоти пролін і гліцин, які допомагають зробити серце здоровим, а також насичений кальцієм, магнієм, фосфором, силіконом і сіркою. Всі ці речовини йдуть на користь скелету, захищають від проблем з суглобами.

Примітно, що вже згадані амінокислоти гліцин і пролін протидіють впливу шкідливої ​​амінокислоти метіонін, що міститься в червоному м’ясі. З високим рівнем метіоніну вчені пов’язують розвиток хвороб серця та інсульти.

Особливу користь желатин приносить шкірі, він допомагає загальмувати її старіння. Вживання желатину збільшує в організмі рівень колагену – білка, який забезпечує шкірі пружність і еластичність. В цьому плані желатин навіть діє як «ліки», що зменшує прояв целюліту. Крім того, вживання желатину дуже корисно для здорового стану волосся і нігтів.

Наявні дані дозволяють стверджувати, що желатин на додаток до всього сприяє більш міцному сну, позбавляє від похмілля і знижує навантаження на печінку.

Джерело

Поділись


Новини партнерів