Фахівці перерахували головні ознаки раку

Таким чином вчені вирішили привернути увагу людини до її здоров’я. Виявилося, навіть невинна втома може дати про себе знати внаслідок появи колоректального раку або лейкемії. Дізнайтеся в яких ще випадках, краще звернутися до лікаря.

В першу чергу потрібно звернути увагу на одну з найбільш поширених причин онкологічного захворювання – стрімка втрата ваги. Або ж виникли регулярні хворобливі відчуття в різних частинах тіла, органах, які не проходять навіть після лікування, теж серйозний привід для занепокоєння. Також переконайтеся, що у вас немає ніяких новоутворень на тілі, які цілком можуть бути викликані пошкодженнями тканин, гормональним збоєм, інфекціями і онкологією.

Підвищена постійна температура говорить про те, що імунна система ослаблена, але організм пручається хворобі. Часто цей симптом виникає на ранніх стадіях лімфоми і лейкозу. Також, плями, родимки, бородавки, які з’явилися на тілі можуть бути ознаками меланоми. А кашель або хрипота можуть бути ознакою того, що розвивається рак легень.

Прискорене бажання ходити в туалет, присутність в сечі крові чи болю при сечовипусканні, діарея або запори – серйозний привід для звернення до лікаря. Більш помітна ознака, кашель який супроводжується блювотою з кров’ю. Відчуття грудки в горлі, труднощі при ковтанні слини, проблеми з травленням можуть бути ознакою раку шлунка, стравоходу або горла.

У будь-якому випадку, щоб перестрахуватися потрібно звернутися до лікаря якомога швидше і визначити справжню причину будь-якого роду відхилень.

Джерело

Поділись


Новини партнерів