Це насіння – відмінний натуральний засіб від безсоння і не тільки

Зернятка кропу застосовуються в народній медицині для лікування цілого ряду різних захворювань. При сечокам’яній хворобі – як ефективний сечогінний, при застуді і сильному кашлі – як хороший відхаркувальний засіб.

У годуючих мам відвар з насіння кропу відмінно підвищує лактацію, а маленьким діткам «кріпна водичка» допомагає від здуття і болю в животі. При очних захворюваннях, таких як кон’юнктивіти, ірити і т.д., дуже дієві промивання кріпними відварами і настоями. Але вживати всередину настої і відвари з кропу не рекомендується людям, що страждають від зниженого артеріального тиску.

Відвар насіння кропу від безсоння

На п’ятдесят грам кропового насіння потрібно взяти пляшку хорошого червоного вина (підійде Кагор). Змішати зернятка з вином і довести до кипіння, остудити і перелити в непрозорий посуд. При нервових розладах з порушенням сну приймати ложку відвару на ніч.

Кріпна вода для малюків

Залити чайну ложку зерен кропу склянкою окропу і дати їм настоятися під щільною кришкою протягом години. Через чисту тканину процідити гарячий відвар, остудити. Зберігати кріпну воду слід в холодильнику. Приймати при дитячому метеоризмі і коліках по одній чайній ложечці не більше трьох разів на день.

Відвар з кропу при підвищеному тиску і головних болях

Змішати дві чайні ложки подрібненого насіння кропу і половину літра окропу, настояти десять хвилин, довести до кипіння і через чисту марлю процідити.

Зберігати в герметично закритому посуді, щоб цінні ефірні олії не випаровувалися. Приймати відвар насіння кропу треба перед їжею, по половині склянки тричі на добу. Цей цілющий відвар зніме головний біль, розширить судини серця і головного мозку і відмінно знизить перистальтику.

Кріп при енурезі

Одну ложку подрібненого насіння кропу заварити склянкою чистої води і, закутавши, настоювати три години під щільною кришкою. Приймають всю порцію готового настою перед сном. Разова доза для дітей повинна бути рівно в три рази менше дорослої. Курс лікування відваром з кропу становить від п’яти днів до одного тижня.

Омолоджуюча дія кропу

Змішати однакову кількість листя смородини, насіння кропу, сушеної яблучної шкірки, листя малини, шишок хмелю.

Подрібнити все в порошок. Залити суміш гарячою водою до рідкої консистенції і прокип’ятити на повільному вогні пару хвилин.

Остиглий відвар процідити, трави ретельно віджати через чисту марлю. Приймати відвар вранці на голодний шлунок і перед сном на ніч. Цей цілющий відвар – прекрасний засіб для омолодження і зміцнення всього організму.

Самолікування може бути шкідливим для організму, перед застосуванням народних засобів – проконсультуйтеся з лікарем.

Джерело

Поділись


Новини партнерів