Розвантажувальні дні: як очистити організм від шлаків

Позбутися від сміття в організмі допомагають так звані розвантажувальні дні.

Якщо ви ведете здоровий спосіб життя і правильно харчуєтеся, але все одно страждаєте від хронічної втоми, проблем зі шкірою і ШКТ, це може свідчити про те, що ваш організм заповнений шлаками та токсинами. Позбутися від сміття допомагають так звані розвантажувальні дні. Однак, якщо ви думаєте, що для очищення організму потрібно просто на кілька днів перейти на фрукти, ви дуже помиляєтеся — мало того, що вони містять багато цукру, так вони ще і не здатні дати вашому організму всі необхідні мікроелементи. Розповідаємо про найкращі способи очистити організм від шлаків і токсинів.

Пийте більше води

Нестача води в організмі уповільнює обмін речовин. Щоб запустити всі необхідні процеси з самого ранку, випивайте склянку кип’яченої води вранці за тридцять хвилин до сніданку. Також не забувайте про підтримання оптимального водного балансу протягом всього дня, випиваючи по склянці води або овочевих смузі між прийомами їжі. Фахівці не втомлюються нагадувати, що для очищення організму необхідно випивати не менше 2,5 літрів чистої води на день.

Перейдіть на овочеву дієту

Розпишіть собі дієту на три дні, в основі якої будуть в основному овочі — не менше 50% раціону. Вони можуть бути запеченими, сирими або приготованими на пару. Крім того, ви можете робити з них смузі або фреші, комбінуючи з фруктами. Також з овочів, наприклад, селери та кабачка, можна робити смачні супи-пюре, які дієтологи рекомендують вживати кожен день протягом усього розвантажувального» періоду. Не забувайте, що під час чищення не можна вживати сіль, яка затримує воду в організмі — для надання стравам смаку використовуйте трави, лимонний сік або оливкову олію.

Спробуйте детокс-програму

Якщо хочете підійди до завдання комплексно, рекомендуємо спробувати детокс-програму. Весь раціон, який ви будете споживати в рамках триденної програми, заснований на зелених продуктах, які оздоровлюють організм і насичують клітини хлорофілом. Суть «зеленого» харчування в тому, що хлорофіл збільшує подачу крові та кисню, виводить з організму токсини та очищає його на клітинному рівні, а також видаляє важкі метали.

Крім великого розмаїття смачних і здорових страв, в обов’язковий раціон входять також унікальні напої, які необхідно пити регулярно протягом дня між основними прийомами їжі.

Меню для розвантажувального дня

  • 7:00 — 7:30 Починаємо ранок з фрешу холодного віджиму з селери, яблука та огірків. Його необхідно випити відразу після пробудження — він заряджає енергією і налаштовує організм на новий день, запускаючи всі важливі процеси
  • 7:30 — 8:30 Відразу ж після напою переходимо до першого (і, як кажуть лікарі, найважливішого, прийому їжі за день). На сніданок можете приготувати салат суперфуд з лохиною. До складу цієї вітамінної бомби входить зелена гречка, лохина, капуста кейп, ягоди годжі, мигдаль і горіхово-ананасовий соус. Страва може спершу здатися не дуже поживною, але гарантуємо, що після неї ви точно не захочете їсти до самого ланчу!
  • 10:00 — 11:00 Детокс-напій, або можна знову приготувати фреш.
  • 12:00 — 13:00 Немає нічого краще, ніж прийти в офіс і практично відразу ж з’їсти смачний і здоровий ланч, за яким, до того ж, не потрібно нікуди йти. Можете приготувати пюре аво-ланч. Живильний мікс огірків, яблука, шпинату, авокадо, базиліка, кропу і кмину поповнює вітамінні запаси організму
  • 14:00 — 15:00 Попри те, що головним прийомом їжі за день дієтологи називають сніданок, обід пропускати не варто. В середині дня краще всього з’їсти щось легке — наприклад, салат: табуле з кіноа, до складу якого входять біла і чорна кіноа, огірок, стебло селери, квасоля, салатний мікс, гранат, м’ята, кріп, петрушка і пікантний гірчичний соус
  • 17:00 Через дві години після обіду знову випийте детокс-напій, або приготуйте фреш.
  • 19:00 — 20:00 Важливою складовою детокс-програми є супи, які краще всього їсти на вечерю. Суп з кольрабі та спіруліни, до складу якого входять кольрабі, вода, кокосові вершки, яблуко, ріпчаста цибуля, оливкова олія, спіруліна, гімалайська рожева сіль і часник, стане чудовим завершенням дня.

Джерело

Поділись


Новини партнерів