6 доступних продуктів для оздоровлення нирок

Щоб в роботі нирок не було збоїв, важливо включати в раціон харчування продукти, які можуть покращувати стан ниркових тканин і підтримувати їх здорові функції.

Кріп. Один з кращих доступних продуктів для оздоровлення нирок і сечовивідних шляхів. Вживання кропу дає виражений сечогінний і спазмолітичний ефект, допомагає очищати сечовивідні шляхи від солі і піску, полегшує симптоми циститу і ниркової коліки. Для лікування зазвичай використовують насіння кропу.

Яблука. Ці фрукти – натуральний діуретик, який захищає від застою рідин і допомагає запобігти розвитку сечокам’яної хвороби. Медики рекомендують щодня з’їдати одне-два яблука.

Груші. Відвар з сушених плодів, а також грушевий сік часто призначаються лікарями як сечогінний засіб при сечокам’яній хворобі. Груші активізують процеси виведення з організму уратів і оксалатів, які формують камінці.

Лимон. Незважаючи на кислоту, лимонний сік відомий своєю властивістю олужнювати сечу і посилювати виведення солей сечової кислоти і оксалатів.

Кавун. Його м’якоть має виражену сечогінну дію і сприяє інтенсивному очищенню сечовивідних шляхів, солей і дрібних камінців. У той же час при хворих нирках їсти кавун варто тільки після консультації з лікарем.

Огірки. Ще один чудовий представник загону доступних продуктів, які допомагають підтримувати здоров’я нирок. Завдяки вживанню огірків в організмі знижується рівень сечової кислоти.

Джерело

Поділись


Новини партнерів