Чому слід відмовитися від м’ясних напівфабрикатів: 5 вагомих причин

Перероблені м’ясні продукти не просто некорисні для організму, але й можуть завдати йому непоправної шкоди. Тому дієтологи і лікарі б’ють на сполох і заносять їх у список головних ворогів фігури.

Ми склали список з п’яти причин, які переконають вас купувати м’ясні напівфабрикати, незважаючи на те, що виглядають вони дуже апетитно, а ваші смакові рецептори все ще пам’ятають їх насичений смак.

Захворювання серцево-судинної системи

Зловживання м’ясними напівфабрикатами у багато разів збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи. І для цього зовсім необов’язково мати спадкову схильність до подібних недуг.

У 2015 році Всесвітня організація охорони здоров’я (ВООЗ) опублікувала результати багаторічних досліджень, які за ступенем шкідливого впливу на організм прирівняли м’ясні напівфабрикати до сигарет. Експерти ВООЗ включили сосиски, ковбаси та інші м’ясні «делікатеси» в одну категорію з азбестом, нікотином, алкоголем, миш’яком. Всі ці речовини в рівній мірі викликають захворювання серця і судин, включаючи інфаркт і інсульт.

Набір зайвої ваги

Нікого не здивує той факт, що при систематичному вживанні м’ясні напівфабрикати ведуть до набору зайвої ваги – аж надто багато в них міститься шкідливих сполук. Обмін речовин від такої їжі сповільнюється, і в результаті травна система починає працювати набагато гірше. Це також не сприяє підтягнутій і стрункій фігурі, а, навпаки, шкодить їй.

Онкологічне захворювання

М’ясні напівфабрикати регулярно стають предметом пильного вивчення вчених і дослідників. Так, Всесвітній фонд з вивчення раку оприлюднив доповідь, в якій говориться, що сосиски, ковбаси та шинка вважаються потенційними канцерогенами, які можуть провокувати виникнення раку кишечника.

Гормональні порушення

У деяких випадках до складу м’ясних напівфабрикатів додають антибіотики, гормони, стимулятори росту. Для виробника вигода цілком зрозуміла: скорочуються витрати на виробництво продукту. Але в чому полягає користь для споживача? З таким складом, безумовно, ні в чому. Подібна їжа навіть може викликати гормональні порушення і підірвати захисні сили організму.

Цукровий діабет

Надмірне вживання м’ясних напівфабрикатів збільшує розвиток цукрового діабету на 19%. Пов’язано це з тим, що в них міститься велика кількість насичених жирних кислот. Саме вони, як відомо, є головною причиною набору зайвої ваги і інших захворювань. Тривале вживання подібних продуктів запросто може спровокувати виникнення діабету.

Джерело

Поділись


Новини партнерів