5 джерел вуглеводів, корисних для здоров’я і схуднення

У харчуванні на частку вуглеводів припадає не менше 55%. Які ж вуглеводи повинні бути присутніми в раціоні, щоб через них не постраждали обмін речовин і фігура?

Вуглеводи часто оголошують причиною набору зайвих кілограмів, а багато відомих дієт роблять акцент на зниженні їх споживання. У той же час ці речовини забезпечують організм енергією, підтримують імунітет і здоров’я.

Фахівці в області харчування розповіли, які джерела вуглеводів повинні бути включені в харчування без побоювань за талію.

Кукурудза. Свіжа кукурудза, яка вживається в їжу без олії і з мінімумом солі не просто стане доповненням до раціону, але і допоможе схуднути. Цей постачальник вуглеводів багатий клітковиною, а також йодом, фосфором, магнієм, кальцієм і залізом.

Стручкова квасоля. Цей продукт – прекрасне спростування того факту, що вуглеводи змушують нас повніти. У стручковій квасолі мало калорій і при цьому багато клітковини, є білок. Такий вуглевод можна їсти навіть на ніч.

Нут. У нуті багато складних вуглеводів. Він містить дуже велику кількість рослинної клітковини, яка поліпшує стан кишкової мікрофлори і тим самим прискорює виведення з організму непотрібних компонентів, холестерину. Крім того, нут багатий марганцем, який перешкоджає передчасному старінню.

Овес. У вівсянці вуглеводів уп’ятеро більше, ніж білка. Але каша з вівсяної крупи – це відмінний варіант сніданку для всіх, навіть для повних. Волокна, що містяться в вівсянці, знижують рівень холестерину в організмі і, як наслідок, зменшують ризик серцево-судинних захворювань.

Гречка. Ще одна «універсальна» крупа. Крім вуглеводів гречка також багата розчинною клітковиною, завдяки якій сповільнюється травлення і довго тримається почуття ситості. Тобто, це джерело вуглеводів, від якого ще й худнуть.

Джерело

Поділись


Новини партнерів