Фахівці назвали ягоду, яка здатна позбавити від зубного болю

Дослідники з Університету Рочестера виділили корисні властивості журавлини.
Як виявилося, журавлиновий сік не дозволяє бактеріям, що викликають карієс, “закріпитися” на поверхні зубів.

Результати цього дослідження опублікував журнал Caries Research.

Раніше журавлина продемонструвала інші свої переваги. У 2005 році Університет Вісконсину виявив зв’язок між споживанням журавлини і поліпшенням роботи серця.

У 2004 році Університет Скрентона виявив, що журавлина збільшує кількість “хорошого” холестерину в крові людини.

У 2002 році Товариство інфекціоністів Америки повідомило, що журавлина здатна знищувати хвороботворні бактерії, що викликають запалення сечостатевої системи, які резистентні до антибіотиків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів