Фахівці назвали головну небезпеку смаженої картоплі для організму людини

Як стало відомо, смажена картопля може завдати непоправної шкоди для організму людини.

Лікарями було встановлено, що надмірне вживання смаженої картоплі може привести до значних проблем зі здоров’ям. І це стосується не тільки зайвої ваги або скупчення холестерину в крові, але і порушення роботи нервової і серцево-судинної систем.

Досліди на тваринах показали, що акриламід пошкоджує ДНК і викликає ракові пухлини. Фахівці Агентства з харчових стандартів (FSA) Великобританії попереджають, що хліб і картоплю слід смажити до утворення золотистої, а не коричневої скоринки, щоб уникнути споживання акриламіду, який може викликати рак.

Найбільш високі рівні вмісту акриламіду були зафіксовані в продуктах з високим вмістом крохмалю (хліб, картопля, крупи, пироги, кава), які готувалися при температурі понад 120 градусів Цельсія.

Деякі вчені впевнені, що ці речовини можуть викликати у людини ракові пухлини. Але поки це тільки припущення, які нічим не підтверджені. На донному етапі така ймовірність досліджується більш детально, щоб убезпечити людей і зберегти їм їхнє здоров’я.

Лікарі не один раз наголошували на тому, що від правильного харчування дуже багато залежить. Зокрема, це гарантує потрапляння в організм людини необхідної кількості вітамінів і мікроелементів, які так важливі для нормальної роботи всіх органів і зокрема імунної системи. Надмірне вживання сильно жирної, солоної і гострої їжі негативно впливає на обмінні процеси в організмі і може викликати ожиріння. В окремих випадках може знадобитися вже медичне втручання і прийом медикаментів.

Джерело

Поділись


Новини партнерів