Дієтологи: Що їсти перед сном і не товстіти

Вчені оприлюднили список продуктів, які можна вживати перед тим, як лягати спати.

Дослідники виявили, що під час сну, організм використовує для підтримки природних процесів кілокалорії із запасів жиру, а не з останнього прийому їжі. У зв’язку з цим потрібно бути уважним, який вид їжі перед сном ви плануєте з’їсти.

За словами експертів не треба обмежувати себе в їжі, якщо відчуваєте голод. Краще чимось перекусити, але головне, щоб цей прийом їжі був легким. Дієтологи вважають, що найкращим продуктом для вживання перед відходом до сну будуть горіхи і сухофрукти. Вони відмінно блокують відчуття голоду, при цьому, не забивши сильно шлунок. Крім того, горіхи багаті вітамінами і мікроелементами. Таким чином, такий перекус не просто швидко наситить, а й принесе нашому організму велику користь.

Ще одне місце серед дозволених продуктів, які вживають на ніч, дослідники вважають кисломолочні продукти. До них відносяться: кефір, сир, ряжанка, несолодкий йогурт, в який до речі при бажанні можна додати ті ж сухофрукти.

Для перекусу перед сном підійде і яблуко або невелика порція вівсянки. Справа в тому, що вони сприятливо впливають на роботу шлунково-кишкового тракту.

Незважаючи на те, що перед сном їсти можна, краще подбати про те, щоб останній прийом їжі був за пару годин до відходу до сну.

Джерело

Поділись


Новини партнерів