Коли від фруктів і ягід краще відмовитися: відповідь лікарів

Незважаючи на безліч корисних властивостей фруктів і ягід, їх вживання пов’язане з досить великим списком протипоказань, про це повідомила лікар-гастроентеролог Вікторія Суджіянова.

Кавуни та дині. За словами фахівця, ці баштанні схильні накопичувати в собі шкідливі речовини, які використовуються при їх вирощуванні, тому краще не давати їх маленьким дітям.

Крім того, дині та кавуни можна їсти після їжі, це може призвести до бродіння і нетравлення. Категорично не рекомендується пити після них сиру воду.

Слива. Від неї слід відмовитися при підвищеній кислотності шлункового соку.

Абрикоси і персики. Вікторія Суджіянова зазначила, що ці фрукти небезпечно вживати натщесерце людям, що страждають від виразкової хвороби шлунка і гастриту.

Чорна смородина. При підвищеному згортанні крові її вживання – під забороною.

Виноград. Лікар-гастроентеролог стверджує, що дозволити собі ласувати виноградом можуть тільки абсолютно здорові люди, а при наявності будь-якого хронічного захворювання вживати виноград слід тільки після консультації з лікарем.

«Людям, які страждають на виразкову хворобу шлунка, кишечника, нирок і сечовивідних шляхів виноград краще не вживати, в крайньому випадку, якщо вже дуже хочеться, без шкірки. Також виноград, як і банани, варто рідше вживати в їжу тим, хто хоче скинути вагу», – дала пораду лікар.

Чорноплідна горобина. Від неї краще відмовитися при зниженому тиску.

Солодкі фрукти. Лікар нагадала, що їх вживання може стати причиною загострення атопічного дерматиту та екземи. При появі їх симптомів з такими фруктами потрібно «зав’язати».

«Дині, абрикоси і апельсиновий сік заборонені при загостренні виразкової хвороби шлунка і дванадцятипалої кишки», – попередила фахівець.

Джерело

Поділись


Новини партнерів