Знизити високий артеріальний тиск допоможе смачний, та солодкий продукт

Знижувати підвищений артеріальний тиск можна за рахунок деяких продуктів, які успішно борються з гіпертонією.

Вітаміни різних груп, фосфор, магній, калій та інші мінерали у великій кількості містяться в улюбленому багатьма продукті.

Саме весь цей набір корисних елементів робить фініки не тільки смачним, але й корисним продуктом.

Фініки доброчинно впливають на шлунково-кишковий тракт за рахунок великого вмісту волокон. Зміцнюють кістки, за рахунок вмісту корисних мінералів, а за рахунок фруктози і глюкози дають прилив життєвих сил.

Однак одним з найбільш корисних властивостей фініків фахівці відзначають його здатність знижувати підвищений артеріальний тиск і підтримувати роботу серцево-судинної системи. 150-200 грам фініків на день заповнюють добову норму калію в організмі. А саме він успішно виводить натрій, який найчастіше вважають винуватцем гіпертонії.

Фахівці радять включати ці корисні ласощі у свій раціон щодня, щоб знизити підвищений артеріальний тиск.

Фініки від тиску: рецепти

При підвищеному тиску, якщо немає протипоказань, вранці рекомендується з’їдати натщесерце близько 60 грамів фініків. Вживати сушені екзотичні фрукти краще за пів години до сніданку протягом трьох тижнів. Потім робиться 10-денна перерва.

Для профілактики гіпертонічної хвороби буде корисний такий салат. Два невеликих яблука натираємо на тертці, додаємо звільнені від кісточок фініки, подрібнені волоські горіхи. Інгредієнти заправляємо йогуртом. Салат підійде в якості перекусу або доповнення до гарніру.

При болях в серці рекомендується з’їдати пару фініків з 2 ч. л. натурального меду. Якщо ж турбує безсоння і підвищена дратівливість, то перед сном варто з’їсти 2-3 штучки і запити їх половиною склянки теплого молока. У боротьбі з анемією фініки варто вживати разом з волоськими горіхами.

Дана стаття носить виключно інформаційний характер. Перед використанням даних, наданих вище, проконсультуйтеся з сертифікованим фахівцем. Редакція не гарантує будь-які результати і не несе ніякої відповідальності за шкоду або інші наслідки, які можуть виникнути внаслідок використання відомостей, наданих вище.

Джерело

Поділись


Новини партнерів