Звички, які погіршують здоров’я нирок

Медики розповіли, з якими звичками слід розпрощатися, щоб не занапастити нирки.

Малорухливість. При нестачі рухової активності і особливо при тривалому сидінні на стільці циркуляція крові в нижній частині тіла слабшає, що загрожує застійними процесами. При цьому виникає замкнуте коло: через недостатньо активного кровообігу робота нирок стає більш млявою, що знижує якість фільтрація крові, а це в свою чергу ще сильніше погіршує стан парного органу.

Недосипання. Дані ряду досліджень, що проводилися в різних країнах, говорять про те, що ризик появи і розвитку ниркової недостатності підвищується у тих, хто витрачає менше 7 годин.

Переохолодження. Даний фактор є головним пусковим механізмом пієлонефриту, гострого запалення. Його симптоми: підвищена температура, біль у попереку, хворобливе сечовипускання. Лікарі відзначають, що особливо актуальною проблема переохолодження стає в сезон літніх відпусток.

Звичка терпіти при позивах в туалет. Вчені настійно рекомендують своєчасно відгукуватися на заклики організму очиститися від шкідливих речовин і надлишку рідини, і не зволікати з відвідуванням туалету при природних позовах.

Постійні дієти і спроби худнути. Фахівці пояснюють: нирки оточені жирової захисної капсулою. При сильному схудненні ця жировий прошарок зменшується, що знижує і ступінь захисту нирок.

Недостатнє вживання води. Чай, кава, соки … все це рідини, але вони не можуть замінити собою звичайну питну воду. Тільки вода покращує очисну функцію нирок в організмі, тоді як інші напої дають додаткове навантаження на них.

Джерело

Поділись


Новини партнерів