Названа головна причина розвитку ракових захворювань

Вчені з Великобританії зробили заяву, що ожиріння обігнало куріння в якості причини розвитку ракових захворювань. Стаття відповідного змісту опублікована у виданні The Sun.

Експерти стверджують, що зростання смертності від раку кишечника, печінки, нирок і яєчників викликане надмірною вагою. Це призвело до попередження про те, що епідемія ожиріння може незабаром повернути назад успіхи в лікуванні цієї хвороби.

Згідно з даними Управління національної статистики, 29% дорослого населення Великобританії в даний час знаходиться в групі ризику, що вдвічі перевищує рівень 1993 року. В ході дослідження з’ясувалося і те, що 14,7% британців курять, що означає, – ожиріння обганяє згубну звичку практично в два рази по ймовірності розвитку онкологічних захворювань. Щорічно у 42 000 чоловік діагностуються пухлини кишечника, що все більше турбує вчених.

Автор дослідження Саймон Стівенс сказав з цього приводу: «Це ще один доказ того, що ожиріння – це нове куріння, я закликаю всі верстви суспільства внести свій внесок, щоб не копіювати руйнівний і дорогий приклад США».

Джерело

Поділись


Новини партнерів