Лікарі назвали звички, які шкодять ниркам

Проблеми з нирками можуть згубно позначитися і на здоров’ї інших органів, тому важливо вчасно їх розпізнати і запобігти. А для цього варто розпрощатися з деякими звичками, які завдають ниркам шкоду.

Швидше за все про негативні наслідки дії алкоголю і неправильного харчування на нирки ви чули, але є й інші, менш очевидні звички, які згубно позначаються на їхньому здоров’ї.

Нестача фізичної активності

Малорухливий спосіб життя може призвести до низької циркуляції крові в області нирок і її застою. Власне, це стосується не тільки нирок, але і інших органів. Фільтрація крові перестає бути достатньою, що також негативно впливає на їх роботу.

Недосипання

Постійний недосип, згідно з численними дослідженнями вчених з різних країн, значно збільшує ризик появи і розвитку ниркової недостатності. Це стосується тих, хто на нічний відпочинок регулярно відводить менше 7-8 годин.

Переохолодження

Особливо це актуально в сезон відпусток. Любителі поплескатися в прохолодній водичці ризикують застудити нирки. Тому відкривати купальний сезон в водоймах, де ще не нагрілася вода, точно не варто, як і лізти в дачний ставок відразу після тижня проливних дощів. Здається, очевидно, але багато людей чомусь не надають цьому значення.

Рідкісне відвідування туалету

Відгукуватися на заклики організму очиститися від шкідливих речовин і надлишку води в організмі необхідно, по можливості, якомога швидше. В іншому випадку з часом ви ризикуєте отримати таку недугу як нетримання: м’язи розтягнуться, ослабнуть і можливості стримати позив видільної системи вже не буде.

Нестача води

Йдеться саме про звичайну воду. Звичку вгамовувати спрагу чаєм, кавою, соками і газованими напоями давно пора викорінити. Системі виділення вони зовсім не допомагають, а, навпаки, створюють додаткове навантаження на нирки. А ось звичайна питна вода сприяє активному видаленню з організму шлаків.

Джерело

Поділись


Новини партнерів