Речі, які потрібно робити щодня, щоб зміцнити здоров’я

Про те, що потрібно стежити за своїм здоров’ям, ми, на жаль, згадуємо лише тоді, коли стикаємося з хворобами. Насправді немає нічого складного в тому, щоб захистити свій організм від недуг. Щоб залишатися здоровими, треба не лінуватися щодня виконувати 5 простих речей.

Сон

Це найбільш ефективний засіб проти старіння, який здатний запобігати виникненню запальних процесів. Але, на жаль, багато людей ним нехтує. Стрес, робота або використання комп’ютера допізна не дозволяють людині висипатися, що негативно позначається на здоров’ї. Тому, якщо ви не бажаєте в майбутньому страждати від серйозних захворювань, постарайтеся нормалізувати режим сну і неспання. Лягайте спати і прокидайтеся завжди в один і той же час. Це правило стосується і вихідних днів.

Турбота про здоров’я кишечника

Здоров’я організму багато в чому залежить від роботи кишечника. Він захищає нас від небезпечних інфекцій, виводить токсини, допомагає вирощувати корисні бактерії і засвоювати поживні речовини. Щоб зберегти кишкову флору, потрібно уникати обробленої їжі, вживати більше овочів і фруктів, пити достатню кількість води. Кормі того періодично приймайте пробіотики. Не використовуйте забагато дезінфікуючих і миючих засобів для підлоги, уникайте стресу і більше спіть.

Дихальні вправи

Щоб розслабитися, заспокоїти нерви і зарядити тіло енергією, необхідно кожен день, відразу після пробудження і перед сном, протягом 5 хвилин практикувати повільне і глибоке дихання. Ця вправа забезпечить легкі повним кисневим обміном, сповільнить серцебиття і стабілізує кров’яний тиск.

Харчування протягом дня

Від раціону людини залежить дуже багато, тому вкрай важливо стежити за тим, щоб не їсти нездорову їжу. Різноманітне харчування допоможе збалансувати гормони, покращити стан всього організму, відновити роботу кишечника, вирішити шлунково-кишкові проблеми і привести в норму рівень інсуліну.

Час прийому їжі та води

Важливо не тільки те, що ми їмо, але і як ми це робимо. Потрібно харчуватися у відведений для цього час. Проміжки між основним прийомом їжі не повинні перевищувати 4-5 годин, в перерві потрібно робити здоровий перекус. Тіло любить рутину і звички. Тому, як і в справі зі сном, намагайтеся їсти в один і той же час кожен день. Крім того не забувайте пити воду. Ваш ранок повинен починатися зі склянки простої води.

Джерело

Поділись


Новини партнерів