Медики розповіли кому не варто їсти суп

Спеціально відмовлятися від супу немає необхідності. Але слід знати: при деяких захворюваннях можуть бути шкідливі і протипоказані певні види супів.

Суп з жирного м’яса. Дана страва, як і супи з жирної риби, субпродуктів і птиці, відрізняється високим вмістом холестерину. Тому при атеросклерозі і порушеннях серцево-судинної системи від таких супів слід відмовитися.

Крім цього, жирні супи шкідливі для людей із захворюваннями печінки і підшлункової залози.

Супи з грибами і квасолею, м’ясні бульйони. Від таких супів рекомендовано відмовитися людям з подагрою. Ці види супів є джерелами пуринів – речовин, що загострюють розвиток подагричних процесів.

Рисові супи, окрошка на квасі. Вони протипоказані людям, що страждають на цукровий діабет.

Щавлевий суп. Вчені прийшли до висновку, що після термообробки щавлева кислота стає неорганічною і утворює з’єднання з кальцієм, в якому руйнується його харчова цінність. Крім того, щавлева кислота здатна накопичуватися в організмі і випадати в осад у вигляді кристалів, які осідають у нирках і сечовому міхурі у вигляді каменів.

Будь-які супи. Вважається, що суп обов’язковий до споживання як перша страва, однак саме перші страви посилюють утворення кислоти і корисні лише людям з міцним шлунком і низькою кислотністю. При наявності виразкової хвороби, захворювання 12-палої кишки або проблем з шлунком, пов’язаних з його підвищеною кислотністю, супи можуть легко нашкодити самопочуттю.

Медики констатують: з вживанням супів пов’язані різні позитивні аспекти для здоров’я, але перш за все важливо, щоб в щоденному раціоні були присутні різноманітні здорові продукти. Чи будуть ці продукти вживатися в складі супу або іншої страви, великого значення не має.

Джерело

Поділись


Новини партнерів