Фахівці назвали несподіваний фактор, що сприяє зниженню ваги

Вчені встановили, що мозкова діяльність сприяє зниженню ваги.

Високі мозкові навантаження здатні допомогти людині схуднути. До таких висновків під час своєї наукової роботи прийшли вчені зі Сполучених Штатів. Виявилося, що при активній роботі мозку велика частина енергії йде саме на забезпечення його потреб.

Фахівці в області антропології Коледжу мистецтв і наук Вайнберга провели дослідження і встановили, що при збільшенні енергетичних потреб на мозок організм буде втрачати вагу не гірше, ніж при фізичних навантаженнях. Для цього вчені простежили, як з плином часу розвивається мозок людини.

Так, найбільше навантаження здійснюється на мозок в п’ятирічному віці. У цей час він активно розвивається, що призводить до суттєвих енерговитрат, які йдуть на розвиток інтелекту. Вчені підрахували, що в п’ять років мозок людини споживає дві третини всієї енергії, яка надходить в організм. Через це в п’ятирічному віці часто відбувається зниження ваги дитини.

А ось далі мозкова активність знижується, і мозок починає споживати все менше енергії, що в результаті призводить до різкого стрибка маси тіла. Однак, як кажуть американські дослідники, ми можемо впливати на енергоспоживання мозку, особливо в дитячому віці. Таким чином, чим активніше мозок дитини буде розвиватися, тим менше жирових відкладень буде робити організм. За словами фахівців, в дорослому віці це допоможе легше контролювати вагу і не мати хронічних проблем з нею.
Джерело

Поділись


Новини партнерів