Науковці назвали топ-9 видів риби, які є найкориснішими для здоров’я

Риба є цінним джерелом незамінних для організму омега-3 жирних кислот. Також у ній багато білка, різноманітних вітамінів і мінералів. При цьому мало насичених жирів, які підвищують у крові рівень холестерину.

Лікарі рекомендують з’їдати мінімум по дві 100-грамові порції вареної або запеченої риби щотижня. Яким саме видам варто надавати перевагу, розповів Business Insider.

1. Дикий лосось. У такому міститься набагато більше корисних речовин, ніж у вирощеному на рибних фермах.

2. Сардини. Попри свій невеликий розмір, вони містять чималу кількість омега-3, кальцію, вітаміну D і В-12. У порівнянні з іншими видами риби, у сардинах накопичується значно менше ртуті.

3. Оселедець. Має високий вміст омега 3, селену, вітамінів D і B-12, заліза й антиоксидантів. Як і сардини, оселедець також вирізняється низьким вмістом ртуті.

4. Скумбрія. Є одним із найкращих джерел вітаміну D. В одному філе скумбрії міститься близько 20,8 г білка. Крім того, ця риба належить до видів із найнижчою концентрацією ртуті.

5. Анчоуси. У цій маленькій рибі міститься значна кількість різних видів омега-3 жирних кислот. При цьому показники ртуті в ній одні з найнижчих.

6. Райдужна форель. Вміст омега-3 жирних кислот у цій рибі один із найвищих. Також у ній багато білка: у 85-грамовій порції його міститься майже 20 г.

7. Тиляпія. Це пісна риба. Одне філе її містить понад 23 грами білка.

8. Сайда. У 85-грамовій порції цієї риби наявні близько 15 грамів білка. Також сайда багата на омега-3. При цьому містить мало вуглеводів і насичених жирів. Має один із найнижчих рівнів ртуті.

9. Тунець. Як і решта видів риби, він є цінним джерелом білка й ненасичених жирів. Особливо корисними є консерви з подрібненого тунця: у таких рівень ртуті значно менший, ніж у цільному філе.

Поділись


Магазин