Порушення функції щитовидної залози: 11 маловідомих ознак

Будучи центром управління обміну речовин в організмі, щитовидка виконує функцію «охоронця» здоров’я. Неполадки з цією залозою є у кожного третього жителя нашої планети. А збій в її роботі призводить до збою всього організму. Ось 11 маловідомих ознак, які допоможуть вичислити захворювання щитовидної залози:

1) У жінок дефіцит тиреоїдних гормонів часто є причиною прискорених і надмірно рясних менструацій, іноді він викликає аменорею.

2) З-за збою в роботі щитовидної залози можуть виникати запори. Річ у тому, що будь-які порушення у виділенні її гормону призводять до уповільнення травлення.

3) Однією з причин байдужості до сексу є захворювання щитовидної залози. Такі хвороби знижують лібідо.

4) У вас може почати випадати волосся. Причина? Все той же недолік гормону щитовидної залози, який призводить до збою циклу росту волосся.

5) Якщо ви постійно щось їсте і ніяк не можете зупинитися, то це може бути важливою ознакою гіпертиреозу.

6) Ви не змінювали звичок у їжі, не знижували фізичної активності, але при цьому різко стали гладшати? Раптова надбавка у вазі без всяких на то причин може бути викликана саме проблемами з щитовидкою.

7) При гіпертиреозі і гіпотиреозі у людини знижується розумова активність, страждають пізнавальні здібності, людині важко сконцентруватися.

8) Низька швидкість метаболічних процесів змінює шкіру і зовнішність. Через зменшення потовиділення шкіра людини стає сухою, може лущитися, нігті стають нерівними і ламкими.

9) Людина, що страждає гіпотиреозом, може спати більше 10 годин на добу, але при цьому продовжувати відчувати сонливість і втому.

10) Хворобливі відчуття в м’язах і суглобах можуть турбувати людей, які страждають як на знижену, так і підвищену функцію щитовидної залози.

11) При порушенні функцій щитовидної залози у хворого може спостерігатися дискомфорт в області шиї, «ком» у горлі і навіть невелика хрипота.

Щоб уникнути проблем з щитовидкою:

  • проходьте профілактичні обстеження;
  • замініть звичайну сіль на йодовану (якщо у вас дефіцит йоду в організмі);
  • включіть в раціон морепродукти та інші продукти з вмістом йоду: виноград, яловичину, овес, яйця, морську капусту;
  • відмовтеся від куріння: науково доведено, що у курців частіше зустрічається збільшена щитовидна залоза та тиреотоксичний зоб;
  • позбавтеся від зайвої ваги.

Обов’язково прислухайтеся до сигналів організму! Він вам не збреше!

Джерело

Поділись


Новини партнерів