Чи можна схуднути, рахуючи тільки калорії?

Напевно, підрахунок калорій – найпопулярніший спосіб схуднути. Здається, неважливо, що ми їмо, головне – отримувати менше енергії. Однак все насправді не так!

Дієтологи говорили про це давно, і свіже американське дослідження підтвердило їх правоту. Як повідомляється в дослідженні, «калорії, отримані з будь-якої їжі, можуть підвищити ризик ожиріння і проблем з серцем, оскільки вони впливають на баланс енергії в організмі і збільшення жирових відкладень».

В результаті повертаємося до того, про що часто говорять: не всяка їжа корисна для організму. Так, споживання солодких газованих напоїв шкідливіше, ніж отримання такої ж кількості калорій з продуктів, що містять крохмаль, – наприклад, картоплі. Такі напої підвищують ризик розвитку діабету другого типу.

Тому, якщо ви стали на шлях схуднення і вирішили побалувати себе газованою водою, вважайте, що відступили на два кроки назад. Краще з’їжте тарілку вищезгаданої картоплі (від якої відмовляє більшість дієт)!

Звичайно, ці дослідження не означають, що на калорії взагалі не потрібно дивитися. Середнє споживання калорій дорослою жінкою – 400 на сніданок і по 600 на обід і вечерю. Але питання в тому, звідки ви їх візьмете – з попкорну і печива або з овочів і курячої грудки.

Словом, вирішити проблему найкраще допоможе комплексний підхід, коли НЕ об’їдаєтеся корисними, але і не балуєтеся шкідливими продуктами постійно.

Джерело

Поділись


Новини партнерів