Не можна ігнорувати! 10 ознак онкології

Страшне слово онкологія лякає кожного. Але розпізнавання ранніх симптомів хвороби дарує шанси на повне одужання. Важливо стежити за своїм організмом і навчитися бачити його перші сигнали, що попереджають про небезпеку. Коли щось дає збій і починає протікати не так в організмі, він відразу ж сигналізує про це. Якщо ви помітили щось дивне, необхідно негайно звернутися за допомогою до фахівців. Оскільки онкологія може атакувати різні органи, важливо звертати увагу на всі частини нашого тіла.

10 перших ознак онкології, які не можна пропустити

1. Постійний кашель

Частий кашель може бути просто ознакою алергії, але якщо кашель дуже наполегливий, слід перевіритися у фахівця. На жаль, навіть у некурящих людей може розвинутися рак горла, гортані або легень.

Тереза ​​Бартоломью Беверс (Therese Bartholomew Bevers) доктор медицини MD Cancer Center, стверджує, що “як правило, кашель – це не рак, але постійний кашель потребує перевірки у фахівця, тому що він також може бути симптомом раку легенів”.

2. Різка втрата ваги

Хоча втрата ваги – мрія багатьох жінок, вона може бути показником серйозної хвороби. Одна справа, коли ви сидите на дієтах і спеціально худнете, інша справа, коли ви втрачаєте вагу без видимої причини.

Уважно стежте за своєю вагою. У разі, якщо вона вас турбує, негайно перевіртеся у фахівця. Тільки він може виявити причину такого різкого її зниження.

3. Частий біль в певних частинах тіла

Болі в суглобах є одним з перших симптомів раку кістки, незалежно від того, частий цей біль чи ні.

Головні болі не означають, що у вас пухлина в мозку. Але це дзвіночок, який свідчить про те, що в організмі щось не так, і необхідно відвідати лікаря, щоб виявити причину нездужання.

Багато ракових захворювань яєчників діагностуються після постійного болю в животі.
І рак легенів також проявляється, коли є постійний біль в грудях.

4. Втома без видимої причини

Бути занадто втомленим без видимої причини може бути ознакою лейкемії. Рак крові – одне з найстрашніших, але виліковних захворювань, якщо вчасно розпізнати його симптоми. Тому розпізнавання сигналів вашого організму може врятувати ваше життя.

Втома, млявість і апатія це перші симптоми цього захворювання. Зверніть на них увагу, якщо справа не в нестачі вітамінів, стресі або депресії.

5. Жовтуха

Жовтяниця найчастіше спостерігається у немовлят. Але, коли пожовтіння шкіри з’являється у дорослих, це може бути ознакою серйозних проблем з печінкою, включаючи ракові захворювання.

Завжди звертайте увагу на колір шкіри. Адже шкіра є свого роду індикатором нашого здоров’я.

Як правило, хвору людину відрізняє нездоровий відтінок шкіри. Він може варіюватися від жовтого до земляного або сірого.

6. Темні плями і веснянки, що змінюють колір і розмір

Поява різних плям і кіл на тілі – це, як правило, сигнал того, що щось не так в організмі.

А якщо ще ці плями змінюються в кольорі і розмірі – це вірна ознака того, що варто відвідати фахівця. Перевіритися у лікаря ніколи не буде зайвим, якщо ви виявили на тілі якісь новоутворення у вигляді плям, веснянок або родимок.

Крім того, слід вивчити всі нові темні плями на шкірі. На жаль, це перший симптом раку шкіри.

7. Біль в очах, який зберігається

Постійний дискомфорт в очах це перший симптом раку. Звичайно ж, біль може бути ознакою втоми, а іноді і алергічної реакції. Однак, якщо біль зберігається, негайно зверніться до лікаря.

8. Кров’яні виділення і виділення без крові

Слід також звертати увагу на виділення. Колір і запах може розповісти про багато захворювань.

Наприклад, у жінок вагінальна кровотеча поза менструальним циклом може вказувати на рак шийки матки.

Порада жінкам: відвідуйте свого гінеколога не рідше одного разу на рік. Навіть якщо у вас немає ніяких проблем, до нього варто звертатися в цілях профілактики.

9. Хрипота

Втрата голосу і хрипота може бути спровокована тим, що людина зірвала голос в процесі того, що довго говорила або голосно кричала. Хрипота може бути викликана ГРЗ.

Але, на жаль, хрипота голосу може бути наслідком набухання голосових зв’язок, викликаних більш серйозною проблемою. Охриплість є одним із симптомів раку.

10. Діарея і кровотеча

Діарею і кровотечу може спровокувати хворий кишечник. Якщо у людини спостерігаються подібні прояви хвороби, варто негайно звернутися до лікаря, щоб він встановив причину. Адже це може бути ознакою серйозного захворювання.

Звичайно ж, потрібно уважно ставитися до власного здоров’я і пам’ятати про те, що вчасно виявлене захворювання можна вилікувати. Однак, не варто панікувати, навіть якщо ви помітили у себе будь-які симптоми, згадані вище.

Варто пам’ятати про те, що багато хто з цих речей також є поширеними ознаками інших хвороб, менш серйозних і з якими ми стикаємося щодня.

Але якщо який-небудь з цих симптомів зберігається довше, ніж зазвичай, буде правильніше звернутися до фахівців. Це може врятувати вам життя.

Джерело

 

Поділись


Новини партнерів