Вперед в майбутнє: що робити в 40, щоб дожити до 90 

Багато людей навіть не сподіваються відсвяткувати 90-річчя. А дарма, адже прожити довге і щасливе життя набагато простіше, ніж здається. Достатньо, хоча б в 40 років обзавестися хорошими звичками.

Харчуйтеся правильно

Пенсіонери з Окінави, – це архіпелаг між Японією і Тайванем -, в середньому живуть до 85 років і майже не страждають від вікових захворювань. Вся справа в їх здоровому раціоні, який майже не містить цукру, солі і насичених жирів. Окінавці харчуються рибою, рисом, водоростями, тофу і овочами. І ще вони ніколи не переїдають.

Не гнівайтесь

У 2007-му режисер Тім Семюелс створив рок-групу з літніх людей. Колектив, який переспівував відомі пісні, увірвався в британські хіт-паради і зібрав на Youtube п’ять мільйонів переглядів. Коли одну з учасниць групи, 83-річну Грейс Кук, запитали, як їй вдається вести таке активне і яскраве життя, вона відповіла: “Я все прощаю. Я не знаю, як можна злитися на когось. Щасти тобі – це найважливіше”.

Рухайтеся

Згадайте, як часто ви відкладали заняття спортом, посилаючись на те, що “вік вже не той”. А тим часом в 2011-му 100-річний Робер Маршан проїхав на велотренажері 23 кілометри за годину. Для порівняння середня швидкість їзди на велосипеді – 12 км\год. Рекордсмен зізнався, що за все життя не викурив жодної цигарки і намагався майже не пити алкоголь.

Дбайте про зуби

Частіше навідуватися до стоматолога варто не тільки через красиву посмішку, але ще й тому, що хвороби зубів негативно впливають на серце, а також на когнітивні навички. Мозку необхідно жувати, а оскільки у літніх людей часто великі проблеми з зубами, вони вживають тільки рідку їжу, що негативно позначається на здатності сприймати інформацію.

Приділяйте час собі

Щодня ми споживаємо величезну кількість інформації, спілкуємося з десятками людей і майже не проводимо час наодинці з собою. Однак для внутрішньої гармонії усамітнення вкрай необхідне. Постарайтеся приділяти собі хоча б півгодини в день – гуляйте, слухайте музику, читайте або малюйте. Головне, щоб в цей час вас ніхто не відволікав.

Джерело

Поділись


Новини партнерів